Enkelt minialbum av kuvert för nybörjaren

Idag tänkte jag visa hur man gör ett minialbum av 8 st kvadratiska kuvert, vilket ger 15 sidor att sätta foton från exempelvis en av sommarens utflykter från. Mitt album rymmer vår resa till Köpenhamn.

Här är en liten kortfilm som visar hur det ser ut och hur det byggs:

När man ser byggen av minialbum kan det många gånger avskräcka nybörjaren. Det kan verka vara mycket mäta och biga. Och kommer sidorna verkligen hålla? Så kände åtminstone jag. Den typ av album som jag visar idag är lätt att förstå och göra och om du använder kuvert av bra kvalitet från Pysslotekets sortiment så blir sidorna stadiga utan att det spricker i vecket mellan sidorna.

Till det här albumet behöver du:

* 8 st kvadratiska kuvert ca 11 cm. Jag har använt dessa.

* en remsa vit cardstock, 30*12 cm

* två små magneter

* mönstrade papper; Ett tips är att använda pappersblock alternativt ett par stora ark i samma serie. Då vet jag att färgtoner och mönster passar ihop. Jag har framför allt använt papper från Vicki Boutin och ett fint sommarblock från Carta Bella.

* dekorationer i form av stickers eller die cuts; Ett tips kan även vara att klippa ut saker från broschyrer, biljetter eller andra saker du samlat på dig från resan. Du kan också klippa ut motiv och texter från mönstrat papper. Jag har framför allt använt stickers från Heidi Swapp och i övrigt klippt ut från papper och broschyrer.

Sidor Börja med att vika upp locket på ett kuvert och tejpa kanterna på locket med dubbelhäftande tejp så det bildar en triangel. Ta sedan nästa kuvert och fäst locket nertill på baksidan av det nya kuvertet. Upprepa processen med alla kuvert så att du får ett dragspel av sidor. (Se även filmen ovan och skissen nedan.) Sista sidan fäster du locket som om du stänger kuvertet och fäster sedan dragspelet inuti omslaget;

Omslag Biga ditt cardstock på 10,5 cm, 12 cm, 23,5 cm och 25 cm.

Stängningsmekanism Sätt två magneter på dörren på omslaget. Göm dem under pappret.

Att klä sidorna Tänk på att inte bygga på med för många lager papper så att sidorna blir för tjocka för omslaget. Jag har skurit ut kvadrater som är ca 10,5 * 10,5 så att det finns en smal smal vit kant runt. Jag har även klätt in ut och insida på omslaget.

Foton och dekorationer Jag har använt min fotoskrivare Canon Selphy till detta projekt. I en av dess appar kan man välja att skriva ut mindre foton eller fotocollage. Det gör att jag får plats med riktigt många bilder i det lilla albumet.

När det gäller dekorationer har jag framför allt satsat på Stickers men också några texter urklippta från det fina sommarblocket från Carta Bella.

Hoppas du blir inspirerad att göra ditt eget minialbum. För egen del har jag planer på två-tre till den närmaste tiden. Modellen passar mig perfekt eftersom den är snabb och jag kan lägga merparten av tiden på innehållet.

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar