Somriga minnen paketeras i minialbum av överblivna papperspåsar

Visst är det mycket man saknar så här ett år in i pandemin. Så ett ganska bra sätt att hantera sin saknad och längtan är att paketera den i små pysselprojekt. Därför gjorde jag nyligen ett minialbum om en resa (tutorial på Youtube hittar du här) och idag tänkte jag visa ett om sommar och sol.

Jag har helt och hållet utgått från det underbara pappersblocket Fun in the Sun från My Favorite Things. Utifrån det har jag sedan valt foton som passar och andra papper och dekorationer som matchar. Här ser du en genombläddring i blocket:

Men först till albumkonstruktionen. Jag hittade ett par platta påsar med lock i mitt förråd och insåg att det gick att göra en modell precis som man gör med kuvert. (Så om du saknar påsar av den här modellen kan du alltså använda kuvert på samma sätt).

Lägg två påsar ovanpå varandra med locket åt varsitt håll. Vik upp locket på den undre påsen och fäst i den övre påsen. Fortsätt så med nästa påse. Locket som ”blir över” på den sista påsen kan du skära bort. Nu har du stommen till ett vikalbum.

Mät bredd och längd på påsen och skär ut en någon millimeter större fram och en baksida i chipboard och fäst på. För att den ska matcha så målar jag kanterna vita. Skär sedan ut cardstock till alla sidor i albumet som är någon millimeter mindre på längd och bredd och klistra in i albumet.

Nu är albumet redo att klä in med mönstrat papper. Förutom pappret Fun in the Sun använder jag en del papper från American Crafts Picnic in the park. De passar väldigt bra ihop. Bägge blocken hittar du här.

Jag gör också en enkel stängningsmekanism på bägge sidor, som ett slags lock i cardstock som jag viker runt och använder diesen Puffy Cloud Border från Lawn Fawn till. Tänk på att bredden på albumet ökar när allt papper och fotona klistras in så gör en rygg med lite marginal. Min blev ca 1,5 cm. Locket knäppes sedan runt respektive sida på albumet med magneter som jag dolt under pappret.

Nu är det dags att sätta in bilderna. Jag väljer ljusa sommarbilder från när barnen var små. Jag stansar ut ”Insta”ramar i svart och vit cardstock och ramar in korten med. Min är jättegammal, kommer förmodligen från Technique Tuesday om jag minns rätt, men Lawn Fawn har ett par som Anna kan ta hem till dig om du mejlar henne på anna@pyssloteket.se

Jag har använt Ephemera och stickers från ett gammalt Kaisercraft set flera år gammalt men här finns andra fina stickers och Ephemera .

En sak som är trevlig med den här modellen på minialbum är att den även går att ställa upp på display. Därför passar den ganska bra att göra i present och den går ganska fort och enkelt att skapa.

Jag kan verkligen rekommendera att göra ett sommaralbum så här mitt i vintern. Man blir helt lycklig. Hoppas du också vågar dig på ett minialbum!

Ha en fin pysselhelg!

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar