Maskning med dies – resterna

För två veckor sedan bloggade jag om hur jag använde bokstavsdies för att göra masker. Då använde jag bara det positiva (eller är det det negativa?!) men självklart lät jag inte det negativa (eller är det det positiva?!) gå till spillo.

Med hjälp av min t-linjal och älsklingspincetten placerade jag ut bokstäverna på något så när jämnt avstånd. Naturpappret i kortbasen gjorde att vidhäftningen blev si så där på bokstäverna. För att inte riskera att de flyttade på sig använde jag lite icke-permanent tape på baksidan av dem, då satt de fast bra.

Jag hade en plan att använda en stencil över bokstäverna men för att helgardera att färgen skulle synas började jag med att lägga ett lager vit pigment ink i botten. Hero art unicorn white är min, och jag tror hela teamets, favorit där.

Utan att ta bort bokstavsmaskerna gick jag över med en ballongstencil och några olika Distress oxides.

När jag var nöjd med antalet ballonger ritade jag snören med linjal och svart penna. Som avslutning skvätte jag lite vit akrylfärg utspädd med vatten för att få lite mer struktur i det hela.

Jag tycker det är så attans snyggt med de rena, skarpa linjer man får när man tar bort sina masker!  Jag upphör aldrig att förundras över det, på samma sätt som jag fortfarande tycker att smältande embossingpulver är helt magiskt 🙂

Tack för titten!

/Babsan

Dagens materiallista:

Caps bold Alpha dies – Altenew

Masking paper – Inkadinkadoo

Kort & kuvert – natur

T-linjal

Pincett

Vit pigment ink – Hero arts

Stenciler – MFT

Akrylfärg – Dina Wakely

PS Kom ihåg att kolla butikens öppettider innan du åker in. Med både Corona- och semestertider är öppettiderna lite annorlunda!

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Kommentera