70-tals feeling…

Som född på andra halvan av 60-talet och uppvuxen under 70-talet är jag lite kluven till färgkombinationerna som gällde då… Minns att vi fick nytapetserat när vi flyttade till större lägenhet 1975 i olika nyanser  orange, gult och grönt…randigt….Tack och lov inga medaljonger. 🙂 🙂

Idag har jag gjort bakgrunder med Dina Wakleys gloss sprayer i nyanserna cheddar, olive och white. Jag älskar dessa sprayer! Underbart med permanenta vattenfasta sprayfärger som inte reagerar med varandra när man jobbar i flera lager utan lägger sig ovanpå varandra. Andra sprayer jag brukar använda reagerar ju med andra blöta medier och blöder ofta igenom färg så man måsta alltid tänka på i vilken ordning man lägger sina lager med andra medier. Det behöver man inte med dessa sprayfärger! Har har jag dock bara använt mig av gloss-sprays i flera lager.

Jag har sprayat genom stenciler och låter det lufttorka mellan varje lager. Dina W rekommenderar inte att man skyndar på processen och torkar med heat tool eftersom avger ångor som inte är så hälsosamma menar hon.

Det blir en ganska bra med vitt som kontrast och för att skapa lite djup. Man får vara noga att torka av sprutmunstycket efter varje användade och sätta på korken annars kan de börja strula i sprayen. Jag har fått fixa lite med en nål ibland så tänk på det när ni använder de här sprayerna. Jag tror att det ska gå att köpa nya sprutmunstycken om de totalhaverar och jag fattat rätt på Dina, ska be Anna kolla upp det och ta hem det till mig tror jag…

Ugglorna från Katzelcraft är stämplade med vattenfast dyna på akvarellpapper och den gröna är färglagd med distress inks. Monterar bakgrunderna en cardstockbit som är aningen större än bakgrunden och färgar in den med lämplig dyna. Plockade upp det gröna i ugglan i den ena och samma nyans som jag stämplade ugglan i på den andra.

Texterna är ljuvliga citat från hÄnglar &Wings, tänker mig kanske lägga till ytterligare hälsning typ ett grattis eller så.

Ni har väl uppmärksammat att butiken nu i september har lördagsöppet igen och att det är kvällsöppet på torsdagar till 18.00  Aktuella öppettider hittar du alltid längst ner på startsidan i webbutiken.

På lördag smäller det!  Det är som ni säkert sett Pysslotekets elvaårskalas och i kulisserna pågår planeringen för ett hejdundrande digitalt kalas med live-sändningar, demos och en del mer eller mindre tokiga happenings.

Observera att eventuella rabatter och erbjudanden som kanske möjligen kan förekomma under kalaset ENDAST gäller i webbshoppen.

Du kan såklart välja att komma förbi butiken för att hämta din beställning som du gjort i webbshoppen precis som vanligt, men tänk då på att visa hänsyn till varandra, hålla avstånd och vänta utanför om det är mycket folk i butiken så att det inte blir trångt.

Hoppas vi ses!

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar