Feeling blue….

…är ju ett engelskt begrepp för när man känner sig lite låg eller nere. Det här inlägget är väldigt blått men alls inte med den andemeningen utan det är helt och hållet DT-Karin (Pyzzlot)som ska ha skyllen för det. Hennes mood board för november gick som ni kanske kommer ihåg i bland annat olika blå färger. (Om ni inte kommer ihåg så finns både mood board och skiss HÄR.)

Till mitt första kort så har jag använt både board och skiss. Jag började med att embossa en äldre jultext från Tim Holtz på akvarellpapper. Sen använde jag min Altenew watercolor brushmarkers och målade över texten med stencilen Oval extraordinaire som mask.

Texterna hittade jag på diverse stämpelark. De är stämplade med Altenew ink, setet Glacier caves. Snöflingorna kommer från Lawn fawn (”Stitched snowflakes” om du vill att Anna ska ta hem dem åt dig) och är utstansade i glittrig cardstock, Pixie dust.

Till kort nummer två och tre har jag använt en sk ”wreath builder stencil”, dvs en ”kransbyggarstencil”, som gör att man kan stämpla i en cirkel och få till ett snyggt och jämnt avstånd. Jag har lämnat skissen bakom mig men kunde inte släppa det blå. Snöflingorna kommer från hÄnglar & Wings, setet heter helt enkelt ”Snöflingor”. Varför krångla till det?! 🙂 Även här är det Glacier caves & Stitched snowflakes som används men jag har bytt ut mitt glittriga cardstock mot holografiskt. Helt underbart!….. i lagom mängd.

Kransbyggarstencilen finns att köpa från lite olika tillverkare men är jättelätt att göra själv, åtminstone om man har en stansmaskin och kvadratiska dies. Om du vill se hur jag gjorde – och en uppsjö av inspirationskort – så finns det en liten film på Pysslotekets Youtubekanal.  HÄR hittar du filmen.

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

1 reaktion på ”Feeling blue….

Lämna ett svar