Blå julstjärnor? Javisst!

Jag blev så inspirerad när jag såg ett kort som hade använt färgen blå för att färglägga en julstjärna, det måste ju bara testas! Och vad väl det passade in på denna månads mood board 😉 Det finns en mängd underbara julstjärnestämplar där ute men idag så har jag använt mig av Altenews Modern Poinsettia som Anna tog hem åt mig för ett tag sedan. Jag ville testa att använda två olika typer av vattenfärg för färgläggning så det blev; distress ink och Zig Clean Color Real Brush Markers som är en typ av vattenfärgspenna lika t.ex Distress Marker eller Altenews Watercolor brush pens.

När det gäller färgläggning med vattenfärg så spelar pappret man använder ofta en väldigt stor roll. Här har jag använt mina favoritpapper för dessa medier:
Distress Ink -> Ranger Watercolor paper
Zig Clean Color -> Strathmore Bristol Smooth

Detta kortet är gjort med Distress Ink i färgerna Broken China och Blueprint SketchRanger Watercolor paper. Jag började med att heat embossa min stämpel med Rangers embossingpulver i silver. Sedan har jag jobbat med färgen i lager på lager för att bygga upp den intensitet jag ville ha. Jag använde mig av en watercolor brush – fine och plockade upp färgen från en bit plast som jag hade vid sidan om min bild. Jag började med ett ljust lager av ljusaste färgen Broken China och fortsatte sedan att lägga till mer och mörkare färg speciellt mot mitten av bladen. Jag såg till att hålla pappret ganska blött så färgen själv fick vandra ut mot kanterna, tycker det ger en sådan häftig effekt. Dessutom ger det motivet mer liv om man inte färglägger allt i samma färg hela vägen ut. Detta papper tål mycket vatten och många lager färg.

Nästa kort är gjort på samma sätt vad gäller embossing men här är då pappret istället Strathmore Bristol Smooth och Zig Clean Color pennor. Just detta papper fungerar väldigt väl med dessa pennor. Om man hade använt dem på Rangers papper hade man märkt att det inte alls går lika lätt att sprida ut färgen som det gör här. Med dessa så gjorde jag något annorlunda, började istället med mörkaste färgen och målade den direkt i mitten på bladen och spred sedan ut färgen med vattenpennan (det går lika bra att använda en pensel men fördelen med vattenpennan är att den alltid har en bra mängd med vatten i spetsen). När första lagret torkat fortsatte jag att lägga till den ljusare blåa färgen från mitten och spred sedan ut den mot kanten. Avslutade sedan med att förstärka de mörka delarna med ännu mer mörk färg. Detta pappret tål lite vatten så man får vara lite återhållsam med antalet lager och hur mycket vatten man tillsätter.

Förutom att färglägga med denna typen av pennor så är detta pappret en dröm att göra ink blending med, speciellt med Distress Oxide. Pappret har någon form av glatt ”coating” som gör att färgen glider på väldigt väl. Antagligen av detta skäl som det gör det enklare att sprida ut färgen med vattenfärgspennorna också.

Båda korten avslutades med lite paljetter som jag klistrade dit med Lawn Fawns glue tube. Bra lim som torkar helt genomskinligt.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar