Månadens skiss och moodboard med fokus på MFT:s bakgrundsstämplar

Var det någon som satt med resterna av julbordet när januari månads moodboard och skiss presenterades på annandagen? Kan så vara, så här får ni en chans till. Och haka gärna på genom att posta era alster i den veckoliga snick-snacktråden i vår Facebookgrupp eller genom att tagga #pyssloteketmood på Instagram.

Vädret har ju hittills inte varit så värst vintrigt här i huvudstaden. Men fyra år tillbaka var vi och drog barnen i pulka över isen och pausade med varm dryck så där som åtminstone jag vill att januari ska vara. Det blev faktiskt en LO utav den turen i mitt förra inlägg om moodboarden. Till den här skissen.

Samtidigt just nu är jag trött på vintern. Om den ska hålla på att vara så här ovintrig med fjösig snö som inte ligger kvar och bara grå himmel kan det lika gärna va. Bli vår med detsamma.

Fördelen nu med en mildare vinter är att det fortfarande blommar på balkongen av cyklamen, veronica och julros. Tjusigt! Men jag längtar verkligen efter våren och alla blommor. Vad passar då bättre än bakgrundsstämplarna från My Favourite Things, som gör att du typ aldrig skulle behöva köpa mönsterpapper (egentligen, fast vem lurar man?!).

Ni vet hur det är ibland har man en stämpel som man beundrat så länge att man tror man har den… Tänker på MFT Poppies background som Karin SG färglade och la ut förra året på Insta. Så snygg! 😍Men det var tydligen inte den jag köpte utan Loosely Lined Flowers Background. Underbar den oxå, och eftersom jag oxå inspirerats av Malins vattenfärgsmålning blev det embossingCanson Watercolorpaper som bakgrund.

Sen använde jag vellum för att bilda fyrkanten enligt skissen. På den fäster jag vaser från Darkroom Door (beställningsvara, mejla anna@pyssloteket.se) och blommorna från setet Stems and sprigs från Mama Elephant. Kvisten är från Altenew Leaf Mix Die, omåttligt poppis just nu i DT gänget.

Så blev min tolkning av moodboard och skiss för januari. Hur blir din?

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar