Poppies Background

Idag kommer ett inlägg med en räcka kort där jag använt en underbar stämpel som heter Poppies Background från MFT (My Favorite Things). Bakgrundsstämplarna därifrån skapar verkligen att ha-begär! Fler står på önskelistan haha 🙂 Jag har tidigare visat kort med samma stämpel här.

Jag har genomgående färglagt med Altenew Watercolor Brushmarkers. Nu har jag alla 4 set som finns och skulle inte kunnat välja bort nåt av dem färgmässigt faktiskt. Man behöver alla 🙂 Jag gillar verkligen att de både kan användas som ”färgpennor (penslar)” och färglägga med utan akvarelleffekt och som vattenfärg, som de ju faktiskt är och få akvarelleffekter genom att tillsätta vatten med pensel.

Alla korten är embossade med olika pulver på Canson XL akvarellpapper. Jag föredrar i de här fallen när jag ska färglägga att använda ”fine” pulver. Det blir krispigare avtryck så tycker jag.

Här stansade jag ut en stitched rectangle ur en embossad ej färgsatt panel. Vallmoblommorna fick bli blåa på ofärgad bakgrund och ramen runt om fick stå för kontrasten.

Ungefär samma princip som ovan men här passade inte blommorna ihop med den yttre ramen och fick därför ytterligare en kontrast med en svart ram innan jag monterade det på den gröna embossade ramen längst ut.

Lite mer vårlik, här monterade jag det färglagda på ytterligare två stitched rectangle i större storlekar. Den mittersta fick samma färg som blombakgrunden.

Här har jag embossat stämpeln i rött (!!!) Färglagt blommor med brushmarkers i rött och bakgrund i svart. Sen gick jag bananas och sprayade Shimmer Spritz Frost över hela alltet eftersom jag innan dess inte gillade resultatet…  Det blev bättre iallafall…  Väldigt dramatiskt kort inte så finstämt haha 🙂

Grattisdies kommer från gömmorna liknande kan finnas både på engelska och svenska här. Utstansat i kartong och svart cs för höjd och i Lawn Fawns väldigt användbara silverfoilpapper.  De mycket användbara tilläggsorden kommer från stämpelarket  Grattiskombinationer från hÄnglar & wings;

Du håller väl koll i alla våra kanaler?!?! Det händer grejer både här och där framöver så, don’t miss out! Länkar hittar du bla längst ner på startsidan www.pyssloteket.se

Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar