Slimline kort med vintertema

För några veckor sedan så kom Mama Elephants slimline die Slim woodland hem till mig och jag ville genast testa att göra vinterkort baserat på januari månads moodboard. Dien skär ut ramen med träd och även marken i två delar. Det är bara fantasin som sätter gränser för hur du färgsätter detta så du kan verkligen använda den för scenbyggande oavsett årstid. Jag skapade två kort med figurer från Lawn Fawn och Mama Elephant:

På första kortet så har jag använt mig av följande:

Jag stämplade mina snögubbar i Memento Tuxedo black ink och färglade med alkoholbaserade pennor och skar ut med tillhörande dies. Jag skar ut en bakgrund i vit cardstock och heat embossade stämpeln med vitt embossingpulver från Wow. Jag använde sedan mini ink blending tool för att blanda olika blå nyanser på bakgrunden. Jag avslutade med att stämpla snöflingor i olika blåa nyanser (med Lawn Fawns ink cubes) för att få en extra frostig känsla. Jag skar ut min förgrund med Mama Elephant Slim woodland die och blandade lite blå distress ink på kullarna. Jag använde mig sedan av en Zig 2way glue pen och ”ritade” utmed stammarna och hällde sedan på Lawn Fawn Prisma glitter. Förslagsvis har man någon form av skräppapper som underlag när man häller så man kan samla ihop det som blir över och hälla tillbaka i burken. Jag monterade sedan ihop bakgrund med förgrund och placerade ut mina snögubbar på lämpliga ställen.

För kort nummer två så dök jag lite djupare i mina Lawn Fawn stämplar och hämtade bilder från Snow Cool och Christmas Dreams.

Till detta kort så skar jag ut min för- och bakgrund precis som till det förra. Jag började med lite ink blending på backgrunden, denna gång med Distress Oxide i olika blåa nyanser. Jag ville prova min ”nya” Speckled Egg vilket är den ljusaste nyansen och blandade sedan ut med mörkare färger. Jag lät sedan detta torka innan nästa steg. Dags att blanda lite färg på förgrunden. Denna gång maskade jag av träden och blandade där på Distress Oxide i Antique Linen och Vintage Photo. Kullarna fick lite blått på sig. När bakgrunden sedan var HELT torr, testa med att hälla lite embossing pulver på den och om det inte fastnar, då är bakgrunden torr nog. Jag stämplade sedan snöfallet från Snow Cool med Versamark Ink och använde sedan Wows färg Iced Silver. Det glittrar jättehärligt i blå-silver-nyanser (vilket dock är lite svårfångat på foto som alltid).

Stämplarna färglades med alkoholbaserade pennor och skars ut med tillhörande dies. Jag använde ingen hälsning på detta kort, ibland kan man ju behöva ha ett kort som är lite mer fritt i tolkningen så man kan använda det till olika tillfällen som t.ex god jul, födelsedag, lycka till, ha en bra dag, saknar dig. När man sedan är redo att skicka kortet kan man välja att lägga till hälsningen i ett nafs.

Denna slimline die var rolig att skapa med. Har redan flera idéer för vårtema med den.

Glöm inte bort att vi har många aktiviteter som pågår i vår Facebook-grupp. Är du inte redan medlem så passa på att bli det nu.

 

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar