Vik en liten attachéväska för foton och reseminnen

Jag har fått lite dille på att bygga saker som ni kanske märker. Mini-album, korgar, askar med mera. Så jag surfar runt på Pinterest efter askar, väskor med mera och snubblade över en söt attachéväska som jag bestämde mig för att göra. Så här blev den:

Skär ut två långsmala papper 5*12 tum och biga bägge som ett dragspel var 3/4 tum. (Om du tycker det är svårt med tum använd 2 cm istället men då behöver pappret vara 30 cm långt.) Detta är sidorna på väskan.

Skär ut två papper som ska utgöra själva väskan. Ett som är 12*6 tum som du bigar på 5 och 7 tum. Ett papper som är väskans lock som är 5,5*6 tum. Det bigar du på 2,5 tum och 4,5 tum.

Sedan skär du ut andelarna till det antal fack som du vill ha i väskan. Jag valde att ha 3. De ska ha måtten 6*5 tum. Väskan är alltså 6 tum bred och 5 tum hög.

Börja med att sätta ihop avdelats med dragspelet.

Sedan sätter du ihop locket på denndrlnsom blir själva väskan så att det är som en öppen mapp. Du vill ha skarven på locket på insidan av väskan. Sedan sätter du in sidorna och avdelarna som ju blir som innanmätet på väskan.

Sen är det bara att klä din väska. Jag har använt papper från Graphic45s fantastiska pappersblock Blossom.

När du bygger saker som ska användas som album och askar är det viktigt att välja bra cardstock som tål att bigas och som inte spricker efter ett tag. Bazzil är ett sånt märke som klarar det.

Använd en bra bigare som inte skadar pappret. Vissa skärmaskinen har bigarblad annars finns det lösa. Jag brukar ändå använda en sådan för att trycka till mina veck. Det kan också hjälpa att ha en scoringboard om du inte bigar i en maskin. Här hittar du scoreboards.

Jag gjorde en liten ficka på baksidan. Handtaget är en enkel pappersremsa.

Jag klädde även insidan lite med lite cardstock. Inuti väskan kan du förvara foton, reseminnen eller kanske något till ditt pysselförråd.

Runt handtaget har jag fäst en tag från pappersblocket och satt fast en liten sticker från Tim Holtz stickerblock Clippings med texten ”the traveller”.

Det svåraste momentet med den här väskan är att vika dragspelssidorna jämt och snyggt. Så var noggrann så det blir lika långt och ta god tid på dig. Resten är enkelt men ändå kanske en väska som kan få imponerande elegans klädd i Graphic45papper. Testa du oxå!

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar