CAS hello kort

Med månadens skiss så tänkte jag utmana mig själv till att göra lite mer CAS-kort. CAS står för Clean And Simple och betyder helt enkelt att man har ett motiv på kortet och väldigt mycket ”white space”, fritt utrymme helt enkelt. (Vill du läsa mer om alla förkortningar och konstiga ord i vår hobby så kolla in Pysslotekets ordlista). Det fria utrymmet behöver absolut inte vara vitt men det är ändå ganska vanligt att man väljer det, skulle gissa på därför att det är enklast så. Jag brukar ju tycka om att göra invecklade kort, gärna bygga scener så att faktiskt lätta av på gasen och INTE lägga till en massa extra kan vara ganska svårt. Man blir frestad att lägga till någon dekoration här eller fixa lite där men… inte den här månaden. Så, därav månadens skiss och nu kommer vi till dagens kort:

Månadens skiss ser ut så här:

Jag ändrade formen i mitten från ett hjärta till en cirkel och valde att ha texten rakt igenom men i övrigt så stämmer det rätt väl överens. Jag använde mig av ett relativt nytt inköp, Altenews Circled Greetings: Hello die för att skapa mina kort. (Den finns även med andra ord som Hugs och Thanks). Denna die gör ett hål och klipper även ut texten Hello som sitter fast i båda ändar i cirkeln. Ett snabbt sätt för att få en slående mittpunkt. Man kan enkelt göra avancerade kort som skak-kort till exempel men idag har jag valt att fokusera på det enklare.

Första kortet ut så skar jag med dien rakt igenom kortbasen. Jag färglade sedan insidan med distress ink i olika nyanser. Efter att jag skurit ut formen ur min kortbas så gjorde jag små märken med en blyertspenna på insidan av kortet så jag visste hur mycket av insidan jag var tvungen att färga för att det skulle se bra ut från utsidan. Jag tejpade sedan av denna del på insidan med postit-tejp och blendade sedan med  mini ink blending tools.

När man fäller upp kortet ser det ut så här:

Man kan skriva sin hälsning på botten av insidan. När man skär ut något så här direkt ur kortbasen får man vara lite försiktig med framsidan. Ordet kan lätt fastna i något (t.ex när man tar det in och ut ur ett kuvert.

Efter första kortet med distress ink blev jag sugen på att göra något med ännu mer färg. Jag bestämde mig för att måla en bakgrund med vattenfärgspennor och sedan fästa en panel ovanpå denna. Jag använde mig av Strathmore Bristol Smooth papper och pennor från mina gömmor (Zig Clean Color Real Brush Markers). Det går lika bra att göra en sådan här bakgrund ”vanliga” vattenfärger som till exempel Altenews Watercolor 36 pan set.

När min bakgrund hade torkat så sprayade jag på lite Sheer Shimmer spritz för en glitter effekt.

Jag ville lyfta upp frontpanelen jämfört med den färgade panelen så jag använde mig då av 3D foam tape som ger ett bra lyft. Jag är alltid generös med tejpen på sådan här kort för det blir så tråkigt om mitten börjar sagga ihop när man skickar kortet med posten. Jag sätter min tejp ett varv runt om på utsidan, sedan stödjer jag upp insidan på ”lagom” många ställen. Även ordet i mitten får ett par bitar med lite tejp just för att det ska hålla upp och behålla sin form:

Med en liten närbild så syns både att texten fått ett lyft och att den regnbågiga bakgrunden glittrar (den glittrar mer i verkligheten men som vi alla vet så är det svårt att fotografera blinget).

Sista kortet ut ville jag testa att göra med färgerna i månadens moodboard så jag plockade fram lite spillbitar från mitt Lawn Fawn 6×6 mönsterblock Dandy day.

Jag skar mönsterbitarna i lika breda remsor, sedan klistrade jag fast dem på en bit kopieringspapper och monterade sedan panelen ovanpå. Snabbt och enkelt och ganska CAS.

Hoppas ni fått lite inspiration att testa på mer CAS-varianter av kort. Glöm inte att dela med er vad ni skapar antingen i vår Facebook-grupp i veckotråden eller genom att tagga oss på Instagram. Gör ni något med månadens moodboard så tagga den med #pyssloteketmood.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar