Lucky is a state of mind – Kort

Hej allihop! Susanne här igen med ytterligare en tolkning av Mariannes härliga moodboard för februari. Den är liksom svår att motstå med de härligt krispiga färgerna och de vårkänslor de framkallar.

Jag har skapat ett par kort där jag har utgått från färgerna här och även tulpanerna faktiskt. Den kopplingen är inte uppenbar men jag ska visa er vart de är.

Vi kan väl börja med att titta på stämplarna, de härligt knasiga damerna. De är designade av Kate Crane för ett franskt stämpelmärke som heter Carabelle Studio. Carabelle Studio ingår inte i Pysslotekets ordinarie sortiment men Anna har möjligheten att ta hem delar av deras sortiment genom en av hennes leverantörer. Så det går utmärkt att förbeställa bland annat dessa stämplar, precis som jag har gjort, genom att mejla Anna. Stämplarna har jag färglagt med Polychromos, vilket är vaxbaserade färgpennor från Faber-Castell

Bakom stämpeln har jag gjort ett collage av olika papper. Bland annat mönsterpapper från MFT, 6×6 blocken Fun in the sun och Positively Peppy. Här har jag också smugit in tulpanerna som jag pratade om innan. Jag har nämligen använt mig av ett Gel Print som jag skapat.

Jag provade nämligen på att använda mina Scribble Sticks från Dina Wakley MEdia på min Gel Press och fick bland annat ut dessa två tryck som ändå kan påminna om en tulpanäng. Men min vana trogen så hamnar ju mycket saker lite halvt gömt i mina papperslager så jag ser svårigheten att faktisk se dessa tulpaner i slutversionen av mina kort.

Som finishing touches har jag använt mig av sytråd och svarta färgstänk samt ett litet citat från Tim Holtz i form av Small Talk- stickers. När jag var färdig med dessa kort skrattade jag lite gott åt mig själv som lyckats få fram dessa knasiga kort utifrån Mariannes mysiga moodboard, men uppenbart så är det så min hjärna fungerar. Tolkningen är ju fri, eller hur!

Jag har skapat korten på en kortbas från Anita´s, 10,5 x21cm. Vet inte om det riktigt räknas som slimline men är man bekväm som jag så är det ett utmärkt alternativ.

Inläggsförfattare: Susanne

Susanne här! Vem är jag? En scrappare såklart i alla format och storlekar och mönsterpapper är min stora förälskelse. Extraknäcker dessutom inom andra delar av vår underbara hobby såsom kortmakeri, art journaling, mixed media, ATC, PL, planners och så vidare...

Lämna ett svar