Vik och dekorera enkla presentpåsar

Förmodligen var det motiven i denna månads moodboard som fick mig att tänka på presentbord och varför då inte personligt utformade presentpåsar? Lite som ett kort och en present i ett. Så idag har jag gjort presentpåsar i tre olika storlekar av mönstrat papper. Det är väldigt enkla att vika efter mallen men för säkerhets skull har jag gjort ett Youtube-klipp så du ser hur.

Du behöver:

  • Kraftigt mönstrat papper
  • Ett falsben eller ”bigare” som jag kallar det i videon.
  • En skärmaskin
  • Eventuellt en scoring-board
  • Dekorationer i form av stämplar, dies, ephemera, chipboard, stickers, blommor… (se under varje påse vad jag har använt till mina.

Det är bra att välja ett lite kraftigare papper med hög kvalitet så att det håller i vecken och håller för lite tyngd från en present. Men om du väljer papper från till exempel American Crafts eller Pink Paislee är det en icke-fråga och just nu har det trillat in ganska mycket nytt där så kika runt.

Pappret är från serien Bloom street #16 av Pink Paislee. Eftersom jag följer färgerna i denna månads moodboard har jag distressat kanterna med lila Distress ink.

Stämpeln är en sådan som Anna beställt hem enkom för mig. Stamping Bella finns i beställningssortimentet, denna heter Bundle Girl with a snowdrop. Mails anna@pyssloteket.se så kan hon säkert ta hem en till dig med. De är så söta och jag har cravings på fler.

Texten är från Altenew Essential Sentiment Strip. Slut just nu men det ska komma in en leverans kommande vecka förmodligen, så jag hoppas den ligger med där,

Sedan har jag dekorerat med die-cuts från Lawn Fawns die set Build a basket: easter och Magic Iris Birdhouse Add on. Jag har även beställt Rolled Roses som man gör egna rosor av. De två förra är tyvärr slut i skrivande stund men hör av dig till anna@pyssloteket.se – hon har en ny beställning på gång den 13/4.

Pappret är från Craft consortiums block Watercolors. Diesen är från Sizzix Tim Holtz The park. Den beställer du från anna@pyssloteket.se. Texten är från Mama Elephants set Big news.

Pappret är från American Crafts serie Sunshine & Good från förra året. Kuvertet är från Mama Elephant Botanic Envelope. Stämpeln är Little Fairy Agenda från Mama Elephant. Den behöver förbeställas från anna@pyssloteket.se. Hjärtana är från Say What gift tag och Rainbow är dies från Lawn Fawn som behöver förbeställas.

Lycka till med dina presentpåsar!

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

1 reaktion på ”Vik och dekorera enkla presentpåsar

Lämna ett svar