Tips för att göra egna presentpåsar

Idag tänkte jag ge dig några korta tips om hur du kan göra egna presentpåsar.

För den här typen projekt behöver du:

Använd mallar! Ett enkelt sätt att göra presentpåsar kan vara att ha en mall. När jag får presentpåsar själv i bra storlekar och fin modell brukar jag ta isär dem och använda som mallar. Jag har en hel mapp full av olika…

Saknar du sådana finns det också mallar att köpa. Just en liknande som den nedan har Studio light en fin som går att förbeställa från Anna. Den heter Giftbag Essentials Stencils (SL-ES-STEN01).

Den är alltså då gjord i stencilmaterial som man ritar av på pappret. Precis så gjorde jag med presentpåsen jag fått från Edblad ovan.

En scoringboard gör allt lättare! Sedan klipper/skär jag ut det avritade och scorar där det ska vara vikt. Jag har använt pappret Wonders #3 från American Craft som liknar vacker blå marockansk mosaik. Så tjusigt!

Jag gjorde som en liten tag i en enkel fyrkant som jag hängde på påsen med snören trädd genom hål på framsidan. Då kan man till exempel skriva en hälsning på baksidan.

Dekorera med ephemera, chipboard och stickers! Det går snabbt och blir elegant. Jag dekorerade min tag med ephemera, chipboard och stickers. Men det går ju lika bra att dekorera direkt på påsen. Jag har använt Tim Holtz Botanicals och Scrapoholics Honeycomb och ett par stickers från American Crafts.

Jag har också använt stencilen Crackle, stämpeln Script och stämpeldynan enchanted Gold .

Så här blev påsen när den blev klar:

Om du vill ha en annan enkel mall på en presentpåse finns en instruktion här i ett gammalt inlägg från mig:

Önskar er en fin och pysslig helg!

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar