Till en konfirmand

Har ni många i er bekantskapskrets vars barn väljer att konfirmera sig? I min känns det extremt ovanligt, jag skulle nästan vilja påstå att det här mitt första konfirmationskort ever, men det känns ju näst intill omöjligt efter 15 år?!

I vilket fall så blev jag väldigt ställd och visste inte riktigt hur jag skulle utforma det men jag började med att knalla bort till Anna och inhandla setet ”Konfirmation” från hÄnglar & Wings, det kändes som en bra början. Konfirmandens namn vill jag också ha med och där är mitt val alltid självklart: Altenew’s ”Caps Bold” och ”Bold”. Jag borde egentligen sälja i prinicip alla mina andra bokstavsdies, det här är det jag sträcker mig efter hela tiden.

På mitt skrivbord låg sen kvällen innan ett halvt påbörjat kort. Jag hade använt en stencil från Pinkfresh studio och inks från Altenew och gjort en väldigt mild och ljus bakgrund och det kändes faktiskt som den perfekta looken! Nu hade jag namn, text och bakgrund. Det enda som saknades var något sätt att rama in det hela och då föll valet på ”Slim stitched scalloped rectangles”, även de från Pinkfresh studio. De finns tyvärr inte i lager men Anna kan ta hem dem om du mailar och ber henne 🙂

Och så här blev då til sist kortet. Ljust, milt och i mitt tycke ganska somrigt. Jag hoppas att mottagaren också kommer gilla det.

Jag har medvetet valt cremefärgat papper till ram och bokstäver för att bryta av mot det kritvita. Förutom i creme så stansade jag ut bokstäverna i Lawn fawns sparkle cardstock  ”Gold rush” och gjorde en liten skugga. Det gav texten lite lyft och blev inte så vitt på vitt.

För att komplettera så gjorde jag också ett eget slimlinekuvert med samma stencilmotiv. Dies till slimline och mini slimline finns nu från flera tillverkare, t ex Whimsy stamps och Pinkfresh studio. De är en beställningsvara, maila Anna om du är sugen. Annars passar kuverten från Mead alldeles utmärkt.

I ett inlägg för två veckor sen tipsade jag om olika sätt att få A2-stenciler att ”räcka” till ett slimlinekort. Med den här stencilen, ”Seamless floral pattern” så har Pinkfresh studio löst problemet själva: Motivet är designat så att man kan förlänga det hur långt som helst genom att skarva ihop blomman där pilarna visar. Smart va?

 Jag vet inte om några av stencilerna Anna har i lager har samma funktion, men jag vet att det finns ganska många och de är alla toksnygga!

Veckan som kommer, 1- 4  juni, är butiken helt stängd men webbshoppen är däremot öppen som alltid. Det innebär att ingen svarar på mail eller i telefon och inga ordrar kommer att packas.

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Lämna ett svar