Slimlineprylar – ett måste?

Slimlineformatet, ca 3,5*8,5″, har ju tagit kortmakarvärlden lite med storm det senaste året och nu finns det både dies, stämplar och stenciler att köpa anpassade till just det formatet. Måste man då investera i storleksanpassade prylar eller är det bara ett försäljningsknep för att få oss att shoppa mer? Jag skulle vilja säga … mjaaa. Man kommer ganska långt med de prylar man redan har. Idag ska jag visa två ”slimlinekort” som jag gjort med stenciler som inte är specifikt avsedda för slimline.

Som bas har jag använt kort och kuvert i storlek 10,5*21 cm. Det innebär att korten blir en tanke kortare och en snutt bredare än ”äkta” slimline, men å andra sidan får man passande kuvert på köpet. Till båda korten har jag använt stenciler i A2-storlek från min nya favorit Pinkfresh studio (och uppenbarligen är jag inte ensam om att gilla dem med tanke på att de säljer som smör och alltid är slut när jag ska blogga…) Till första kortet har jag använt ett symmetriskt motiv, Mirrored triangles. Den här typen av stenciler är det jätteenkelt att förlänga så mycket som man behöver, man bara måttar in och fortsätter.

De nya, underbara, färgerna Kitsch flamingo och Salvaged patina har jag kombinerat med Picked raspberry respektive Peacock feathers. Orddien kommer från My favourite things och är utstansad i Pixie dust cardstock från Lawn fawn.

På kort nummer två har jag använt Fancy floral print. Det motivet är inte lika enkelt att förlänga eftersom det inte är symmetriskt. Men jag gjorde inte värre än att jag först använde stencilen i sin fulla längd från ett håll. Sen kom jag in från andra hållet med så mycket som behövdes för att fylla kortet. Det blev ju en horribel skarv där mönstren mötte, och inte alls passade ihop, men den skarven täckte jag helt sonika över med en textremsa. Simsalabim så räckte stencilen över hela kortet!

Texterna, Easy sentiments från Mama Elephant (beställningsvara), har jag embossat med vitt på en bit cardstock som jag först färgat in med Salvaged patina.

Men självklart har jag också köpt slimlineprodukter, framför allt dies men även stämplar och stenciler. Några av mina favoriter som finns i lager just nu är Layered starburst, Large slimeline w sliders, och Leafy squares.

Gillar man inte stenciler eller slimline så kanske man gillar Katzelkraft? Malin har dristat sig till att göra ett erbjudande medan chefen är ledig – 20 % rabatt till och med söndag! Ingen kod behövs, rätt pris syns i kassan. Du kan läsa mer, och bli inspirerad, HÄR.

Nu när sommaren närmar sig med stormsteg är det värt att slänga en flukt på öppettiderna innan man åker in till butiken. Till exempel är det nu stängt lördagar och utöver detta kommer butiken kommer vara helt stängd 31/5 t.o.m. 7/6.

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

1 reaktion på ”Slimlineprylar – ett måste?

    Till en konfirmand – Pyssloteket

    (29 maj, 2021 kl. 17:22)

    […] ett inlägg för två veckor sen tipsade jag om olika sätt att få A2-stenciler att ”räcka” till ett slimlinekort. Med […]

Lämna ett svar