Gammal skåpmat och rykande färskt!

Hur har ni det i sommarsverige? Bra hoppas jag!

Idag kommer jag bjuda på riktigt gammal skåpmat ihop med rykande färska nyheter. Så blir det ibland. Min mojo är trög och lustigt nog verkar det vara gamla saker långt in i gömmorna som sparkar igång den lite. Då får det vara så denna veckan!

Först ut är ett kort gjort med distress inks på bristol smooth cardstock. Jag skvätte lite vit akrylfärg  från dina wakley så det ser ut som en stjärnhimmel. För att det ska bli lättare att skvätta blandade jag ut färgen med lite vatten först. En tandborste eller timpans splatterbrush är bra att skvätta med!
Black soot och en grässtencil gjorde marken och trädet och barnen som sitter under det är tyvärr ett fulköp från wish när de lanserade sina tjänster…. Inget jag stödjer idag eller rekommenderar..

Texten kommer från Altenews magiska set Tall tale! Har ni inte sett det så spana in det!

Nästa ut är ett till kort i slimlineformat. Bakgrunden är gjorde med distresser och en layeringstencil från pinkfresh studios. Den heter Slimline Layered Starbust. Kände mig helt förvirrad när jag använde den men slutresultatet blev bra!
Stämplarna här är alla äldre stämplar från MFT. Piraten längst upp från setet Party lika a pirate. Riddaren och prinsessan samt den lilla draken kommer från Magical Dragons. Hunden, flickan i fåtöljen och alla attiraljer omkring henne kommer från Our Story. Det är ett set jag ÄLSKAR!

 

Texten kommer från altenew Tall tale. Dröm/tankebubblorna gjorde jag med molndies och sedan stansade jag ut minicirklar med olika punchar.

Här blir det superfärskt! Altenew släpper fler och fler 3d-embossingfoldrar och en del går inte att motstå! Här har jag använt Alocasia ihop med en mini-stämpel från samma tillverkare som heter  Exotic parrot. Jag målade ett akvarellpapper med olika nyanser i blått, gult och brunt och torkade pappret nästan helt torrt innan jag körde det genom embossingfoldern.
Sedan jobbade jag med ink blending tool och distress ink för att förstärka kanterna, kvistarna på bladen osv. Papegojan färglade jag med akvarellfärg också.

Texten Thanks kommer från minisetet och jag embossade det i vitt på ett papper som jag rivit till och målat brunt med akvarellfärg för att få ett grenliknande utseende.

Det var allt för mig idag! Kolla alltid öppettiderna innan du planerar ett besök till den fysiska butiken. Håll utkik efter roligheterna som kommer i Pysslotekets facebookgrupp nu under sommaren också! 😀

Akvarellpapper
Altenew stämplar
MFT stämplar
Embossingfoldrar
Stenciler från Pinkfresh Studios
Akvarellfärg
Versafine Onyx Black
Embossingpulver
Distress Ink
Vit akrylfärg från Dina Wakley

Inläggsförfattare: Malin

Pyssel för mig är avslappnande och rogivande! Vissa perioder pysslar jag massor, andra inte alls. Har sambo, tvillingar, otäckt många akvarellpaletter och massor av dammråttor... Kan inte vara utan Lawn Fawn, copic markers, distresser och dies och vattenfärger och penny black och stenciler och...och.. och... ja ni känner nog igen er! ;)

Kommentera