Kalasigt med fisktema

Sista juni, sista dagen på årets första halva. Det gick fort från vinter till sommar och det är många som har semester nu eller ganska snart. För dig som är med i Pysslotekets Facebookgrupp så har du kanske sett att vi har en sommarutmaning på gång där som går ut på att skapa ett alster för varje punkt på en lista med 30 punkter. Utmaningen pågår till den 15 augusti så gå med i gruppen om du inte redan gjort det!

Jag blev inspirerad av punkt nr 6: Fiskar och lyckades knåpa ihop ett kort med MFTs underbara set Gill friends och en stencil från Echo Park som heter School of fish stencil. 

Fiskarna är färglagda med alkoholbaserade markers på Neenah cardstock och till bakgrunden använde jag Distress Oxides i färgerna tumbled glass och salty ocean. Bokstäverna kommer från Sizzix/Tim Holtz och heter Alphanumeric cutout lower.

Jag skar ut bakgrunden med Lawn Fawns Outside in stitched rectangle stackables och fäste på kortbasen som jag färgade in med salty ocean för att matcha fiskarna i mitten.

Som en liten bonus hittade jag ett annat kort där jag använt samma stämpelset från MFT men tillsammans med dies och sjögrässtämplar från Lawn Fawn. Till bakgrunden använde jag MFTs stencil ray of light för att få känslan av solstrålar genom havsytan.

Sjögräset kommer både från Gill friends och Lawn Fawns seahorsin’ around. Ballongerna är gjorda med Lawn Fawns die Reveal wheel circle add-on frames: balloon and speech bubble där jag limmat ihop flera på varandra för att bygga en ram till skaket i ballongen. Det sitter en liten bit genomskinlig plast mellan ramen och det yttersta lagret som är det silverglittriga som syns.

Simma lugnt!

 

Inläggsförfattare: Therese

En mångpysslare som snöat in på papperspyssel, främst kort men ibland även LO eller ATC. Kan inte leva utan sin Big Shot och älskar allt som glittrar. En stil som varierar från lite för mycket till CAS men nästan alltid färgglatt! Favoritmärken: Altenew, Lawn Fawn, Mama Elephant och Hero Arts.

Kommentera