6 snabba kort med Big & Bold Snowflake

Jag, som många i andra i designteamet, har fallit helt för Colorado Craft Company’s Warm Wishes Snowflake Big & Bold. Många tekniker svepte förbi i tankarna när det kom till att testa den här stämpeln men en teknik fastnade jag lite extra för; Perfect Pearls pulver. Erkänn, ni har säkert några sådana liggande i lådorna hemma 😉

Dessa kort gick så fort att göra så det blev en hel drös på kort tid så fram med en kopp kaffe (eller något annat gott och dricka) och förbered dig på bildkavalkad. Så här blev mina kort:

Jag använde mitt Misti stämpelverktyg för att stämpla vilket gjorde att jag kunde stämpla om, om det behövdes. Jag har ett kit med Perfect Pearls pigmentpulver som heter Metallics (finns tyvärr inte hemma nu men maila Anna om du skulle vilja beställa. Här finns den på Rangers hemsida.) I detta kittet får man pulvren i färgerna; Perfect Pearl, Bronze, Gold och Copper. Färgen ”Perfect pearl” är den som blir silver på korten. Med i det kittet kommer det en liten stämpeldyna med något som heter Perfect Medium som man stämplar först vilket gör att pulvret fastnar. Man kan även använda sig av en embossingdyna. Sedan penslar man på det pulver man vill ha över det stämplade och borstar bort överflödet. Ska du dubbelstämpla så gör det INNAN du borstar på pulvret.

Jag använde mig av enfärgad cardstock i blått och rött samt de något mer ovanligare julfärgerna brun och grå. Jag skar ut min cardstock först med Hero Arts Infinity Rectangle dies, en av mina mest använda dies. Den som jag stämplade på är gjord med den näst största. Panelen bakom är gjord med en äldre die från Lawn Fawn med piercade hål, dock så är denna med stygn likvärdig. Detta klistrades sedan på en kortbas. Jag har även heat embossat en hälsning från stämpelsetet men även använt mig av Giant Let it Snow die från Lawn Fawn. Stänken är gjorda med att ta lite pigmentpulver med någon/några droppar vatten och sedan stänka över. Skapar ett underbart bling.

Och här kommer lite närbilder på varje kort.

Här har jag använt pulvret som heter Perfect pearl och det skapar en silverfärg mot den röda cardstocken.

Hälsningen är heat embossad med silver embossingpulver.

Även här har jag använt Perfect Pearl fast denna gången på brun cardstock.

Hälsningen är heat embossad med silver embossingpulver.

Här har jag borstat på fler pulver, både Copper och Bronze har fått komma med vilket skapar coola färgskiftningar i snöflingan.

Hälsningen är heat embossad med Wow embossingpulver Turkish Nights.

På denna snöflingar så är det en blandning mellan pulvren Gold och Copper. Hälsningen är heat embossad med embossingpulver i guld.

Detta var en av de första snöflingorna jag gjorde och avtrycket blev inte lika tydligt som på de andra. I och med att avtrycket blev svagare fastnade alltså inte lika mycket pulver som på de övre korten. Med tanke på att det inte är någon bra idé att stämpla en gång till när man redan har borstat på pulvret (det fastnar i så fall på stämpeln) så lät jag det vara som det blev.

Här valde jag då att dekorera med en stor diecut rakt över snöflingan, Lawn Fawns Giant Let it Snow i glitterpapper från American Crafts. Färgen heter Caramel. Konstigt nog upplever jag färgen ”Caramel” att vara mer guldfärgad än den som heter ”Gold” bland dessa papper. Men, det finns flera nyanser från American Crafts så det är bara att hitta din favorit.

På detta sista kort så har jag blandat de tre guldiga färgerna; Gold, Copper och Bronze.

Guldstänket får man till genom att ta något av sina pulver och blanda med någon/några droppar vatten och sedan stänka.

Dags att prova några andra tekniker med denna stämpel, tror det blir distress ink som nästa 🙂 Någon speciell teknik som du skulle vilja testa?

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar