Bonuslucka 2: Julbelysning

Nu har vi kickat igång vår julkalender och det är dags för bonuslucka 2 i och dagens tema är ”Julbelysning”. Läs mer om utmaningen, hur man deltar och vad man kan vinna i DT-Pyzzlos inlägg. Julbelysningen tycker jag är en av höjdpunkterna i dekoreringen inför jul. Hemma så finns det allt möjligt från en flerfärgad slinga i granen till många många meter varmvita ljus som slingrar sig runt husets fasad.

För dagens inspiration så tänkte jag mig att även om man bor i djungeln så kommer man ju vilja pynta för julen så jag tog mig an att göra ett litet tropiskt inspirerat inslag till detta ämne. Jag använde mig av stämplar, dies och stenciler från Lawn Fawn. Julbelysningen är gjord genom att använda Tropical vine border dies. Sedan fyllde jag på med stämplar från Toucan do it samt en sengångare från Hang in there. Jag använde mig även av dien Tropical leaves backdrop utstansat i silver glitterpapper från American Crafts. Bakgrunden är gjord med Tropical Leaves background stencil och Distress Oxides.

”Belysningen” är gjord genom att stansa Tropical vines border dies i svart och sedan stansa ut de tillhörande löven i cardstock i olika färger. Perfekt att använda de där spillbitarna som man har liggande ;). Man limmar sedan helt enkelt på löven på de svarta löven och vips så har man skapat sig sin belysning. För att få det att se lite mer ut som ”lampor” så använde jag Glossy Accents ovanpå.

Hälsningen skapades genom en mix från Toucan do it och ordet ”christmas” från Lawn Fawn setet Christmas dreams. Härligt när man kan mixa och matcha.

För nästa kort så testade jag att endast göra belysningen och endast addera en hälsning. Belysningen är gjord på samma sätt som ovan. Jag har även använt mig av Tropical Leaves Background stencil och Distress oxide för bakgrunden. Ordet Merry, också från Lawn Fawn, är utstansat i ett par lager som jag sedan limmat ihop. De undre lagren är vanlig vit cardstock och det översta är utstansat i silver glitter cardstock från American Crafts.

Ordet ”& Bright” kommer från ett av mina mest använda julstämpelset från Lawn Fawn som heter Merry messages. Perfekta små texter att pryda julkorten med. Hela stämpeln lyder ”may your days be MERRY & BRIGHT”. För att få till texten nedan så täckte jag över den övriga texten med postit-lappar, använde Versamark på den exponerade delen av stämpeln, tog bort postit-lapparna och stämplade på mitt papper. Sedan är det bara att hälla embossingpulver över och heat embossa.

Hoppas att ni hänger med på vår julutmaning. Vill ni vara med, glöm då inte att lägga upp ditt alster i Pysslotekets Facebookgrupp. Där har alla luckor lagts som foton. Du postar dina alster i kommentaren under rätt omslagsbild. Du får gärna posta dem på Instagram och tagga #pysslojulutmaning så kanske vi plockar upp just ditt bidrag i ett och annat inlägg på vårt Instagram-konto.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar