Nyårskarameller 2022 #2

Tillfällena för att göra ett handgjort kort till någon är många. Och de blev inte färre av en pandemi när kärlek och omtanke behöver visas över avstånd. Så aldrig har det väl varit mer sant att den man älskar kortar man. Färdiga kortbaser med tillhörande kuvert gör tillvaron väldigt mycket enklare för den kärleksfulla kortmakaren.

Idag bjuder Pyssloteket på 20% på allt under Kort & Kuvert. Erbjudandet gäller från midnatt 00.01 till dagens slut 23.59. Erbjudandet gäller bara produkter som finns i lager i webbshoppen. Rabatten kickar in automatiskt när du går till kassan. Om du vill vänta in de följande dagarnas erbjudanden innan du får ordern skickad till dig meddelar du det genom att svara på orderbekräftelsen. Om du hellre vill besöka butiken är vårt tips att lägga en webborder först för att sedan kunna hämta ut den där till rätt pris.

Jag brukar ha fyra olika storlekar på kortbaser hemma; de minsta som är 10*10 cm – jag tycker de är perfekta när man t.ex ska använda Lawn Fawn eller Mama Elephant små stämplar. Det blir så gulliga kort. Dessutom när man gör många kort som t.ex till jul har jag använd de små kortbaserna. Jag brukar också ha standardstorlekarna 10*15 och 15*15 hemma. Men ibland gör jag maffiga kort som inte följer formaten utan sväller över gränserna. Då brukar jag använda stora 15*21 dvs A5 format och behöver jag skära ner det på längden eller bredden så gör jag det. Numera underlättar det ju även väldigt att det finns Slimline-format. Det ska jag köpa nästa gång.

Jag tycker det är viktigt med hög papperskvalitet på kortbaserna. När man har lagt ner tid på motivet vill man inte bara fästa det på något sladdrigt som ser billigt ut. Det är också viktigt att det tål lite. Till exempel att det tål lite blending från Distress inks och man vill göra ett one-layer card och jobba direkt på kortbasen. Då bör det också tåla lite vatten, inga överdrivna mängder men så man kan spraya eller färglägga något.

Jag tänkte visa att kortbaserna tål både lite vattenfärger och tuff bigning. Här har jag använt de små kortbaserna 10*10 cm för att göra en enkel kortvikning. Jag bigar helt enkelt framsidan på kortet på mitten och skär ut en cirkel i cardstock som jag sätter där. Sen har jag i mönsterpapper skurit ut en cirkel på samma ställe så att jag kan göra som en ram för ett motiv på insidan av kortet.

Jag har stämplat motivet från Colorado Craft med vattenfast stämpeldyna och färglagt det med Altenew Woodless Watercolor pencils (beställningsvara) och sedan målat ut färgerna med en vattenpensel.

Sen har jag klätt in även baksidan på framsidan, där man ju kan skriva en liten hälsning också.

Papprena kommer från pappersblock från P13 (Forest Tea Party) och Bo Bunny. Just det finns inte kvar men gillar du trädstruktur finns detta block från Craft Consortium . De utskurna bladen och blomman kommer från Pinkfresh Studio, setet heter Dainty Blossoms. Be Anna beställa det till dig om du vill ha det.

Jag gjorde samma modell på kort fast i 15*15 också:

Här valde jag en oval form på den överlappande fliken.

Papprena jag använt är från Simple Stories serie Sweet talk. Stämplarna är från Lawn Fawn; Giant Birthday message , You autumn know, Dandy Day och Merry Mice. Cupcaken på framsidan heter Stitched Cupcake, den kan du beställa genom att mejla anna@pyssloteket.se.

Dekorerade ”baksidan” även på detta kort.

Oavsett om jag gör snabba one layer cards eller lite mer arbetade som dessa är det skönt att slippa momentet med att skära ut en kortbas, dessutom får man ju alltid kuvert som passar till ”på köpet”, vilket brukar vara det största problemet med kvadratiska kort tycker jag.

Så vad väntar du på? Fyll på ditt lager med kortbaser och sprid lite kärlek och omtanke med posten!

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag har hållit på i över tolv år och skapar mest kort. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

1 reaktion på ”Nyårskarameller 2022 #2

Kommentera