Snorkigt som ”mindfulness”

Jag tror att det är många av oss som går igång på de underbara texterna i Hänglar och Wings stämplar i serien Snorkigt. Sådär lagom sarkastiskt, sådant man kanske inte säger högt men garanterat tänker!! Sådant man absolut kan göra kort med! Jag tänker på det lite som ”mindfulness” enligt månadens moodboard, 😉

Jag dras ofta åt Katzelkraft stämplar när det kommer till den här typen av underbara snorkiga texter (jag använde mig av Snorkigt #4 i detta inlägg). En av mina favoriter är La ferme des animaux som innehåller en skön blandning av djur från bondgården. Just denna finns inte hemma just nu men dra iväg ett mail till Anna så kan hon beställa. Jag gillar också att bilden på stämpelsetet ger förslag på hur färgläggningen kan se ut, det hjälper till lite extra med var man ska lägga skuggor etc. Dessutom så ser man ju att man knappast behöver hålla sig till någon ”normal” färgskala, det går bra ändå 🙂

Så, jag stämplade upp alla mina djur med Versafine Onyx black ink och färglade med vattenfärgspennor. Jag stansade ut varje djur med en cirkel-die och för jag hade en idé om att jag ville testa att göra olika kortvikningar med cirklar så då blev det så här. Här kommer 3 varianter på vikningar man kan göra.

Först ut blev 2 stycken ”gate folds”, alltså, där man viker sin kortbas så man skapar två grindar (gates), sedan dekorerade jag dem så att cirkeln blir en låsmekanism. Så här ser korten ut när man fäller ut den helt och den nedre visar hur det ser ut när det är delvis öppet. Jag har använt papper från två olika serier från Maja Design (Denim & Friends och Enjoying outdoors) för att dekorera alla sidor. Du kan göra ditt kort i vilken storlek du vill, det beror på vilken storlek du vill ha på cirkeln på framsidan. I detta fall så valde jag att göra ett kort som blev ett amerikanskt A2 i slutändan vilket mäter 5,5 x 4,25 tum.

Att skapa själva låsningen är enkelt. Jag stansade ut en ”scalloped circle” med dies från Lawn Fawn, sedan använde jag samma cirkeldie som jag skar ut den stämplade panelen med för att göra ett exakt lika stort hål så det passar perfekt. Dekorera färdigt din kortbas så som du vill ha den, jag valde att skära ut mitt mönsterpapper 1/16 tum (eller ungefär 1,5 mm för dig som mäter med den skalan) mindre än min panel så syns lite av basen runt om. Jag använde även lite distress ink i färgen Vintage photo på alla kanter.

Limma sedan HALVA cirkeln och sätt fast denna på din kortbas. Var noga med att det inte kommer något lim på motsatt panel utan att du endast limmar ena sidan.

Så här kommer det se ut när du har limmat cirkeln, den sitter endast fast i ena grinden. Dags för att limma fast själva motivet.

För att inte få lim på fel ställe tycker jag det var enklast att stänga kortet och sedan limma på de synliga delarna inom cirkeln, på halva paneln. Matcha sedan in ditt motiv där och lägg något tungt ovanpå tills limmet torkat.

När korten sedan är klara kommer det att se ut så här. Du kan få dem att stänga helt genom att bara trycka ned panelerna ordentligt så låser mekanismen. Om jag hade gjort om dessa kort en gång till så hade jag förstärkt cirkeln med hål genom att limma 2 eller 3 på höjd så skulle det kännas lite mer stabilt men det fungerar så här med.

Nästa två kort blev så kallade ”rocking cards”, kort som rullar fram och tillbaka när man ställer dem upp. Du kan se dem ”in action” om du går till vårt Instagram idag.

Det enda man egentligen behöver för att skapa dessa typer av kort är 2 cirklar med papper. Här ville jag dock dekorera lite extra så jag har totalt använt 4 cirklar för varje kort. Korten skapas väldigt enkelt genom att man bigar den största cirkeln på mitten och sedan fäster man nästa cirkel på ena halvan. Ställer man då kortet upp så kan det vagga från sida till sida. Superroliga kort.

Här har jag använt mönsterpapper från Lawn Fawns Dandy day pack.

Alla vill väl ha en liten lagom galen åsna i posten 😉

Tycker det så underbart att man kan tolka denna texten både positivt och negativt i detta fall.

Sist ut är två kort gjorda på samma sätt som Karin beskrev i blogginlägget ”Den man älskar kortar man”. Blev superinspirerad och var tvungen att testa.

Här har jag använt kortbaserna som mäter 10,2 x 10,2 cm, bigat ena panelen på mitten och vikt upp den. Sedan kan man välja hur man dekorerar. Ena kortet är gjort ”på längden”, andra på ”bredden”.

Mönsterpapper är från Lawn Fawn Spring fling paper pack.

Älskar texten ”jag piffade till det med lite grått” och det där fåret går så väl ihop med det. Älskar den lätt galna looken.

Hoppas ni fått lite inspiration att testa några olika vikningar som inte kräver så mycket extra material samt även ger möjlighet titt att använda allt det där mönsterpappret som vi samlar på där hemma 😉

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar