Månadens gästpysslare


Jag som har den stora äran att få gästa bloggen idag är alltså Mahlin Wiggur. Jag fyllde 40 någon gång under pandemin så jag tänker att det knappt räknas, en är mitt i livet helt enkelt. Jag bor i Norrköping tillsammans med tonårsson och sambo. 

Jag skulle tro att jag började med scrapbooking straxt innan sonen föddes, runt 2007-2008. Det blev uteslutande layouter på den tiden. Det var ju så mycket bäbisbilder en kunde förkovra sig i och föreviga. Min primetime inom hobbyn var 2010-2012 någonstans när jag hade den stora äran att vara med i designteamen för American crafts, Bo Bunny, Pink Paislee, Shimmerz, Bella Blvd och skrev artiklar för den brittiska tidningen Scrap 365. Höjdpunkten måste ändå ha varit när jag fick hålla workshops på en scrapkryssning. Scrapkryssning hoppas jag för övrigt ska bli en grej igen *hint hint*

Runt den här tiden var det mycket som hände i livet, pysslandet kom i skymundan och andra intressen tog över den fritid som fanns, bland annat att starta upp Lindy Hop kurser i Norrköping och sedan även en satsning på elitnivå inom Roller Derby.  Jag lade pysselsakerna åt sidan i nästan 10 år. Såklart gjordes det lite födelsedagskort på behovsbasis men inte mer än så.  

Sedan hände något i november förra året, jag såg någonstans i sociala media att Pyssloteket skulle ha Cypercrop. Jag fick ett infall och frågade helt enkelt min pysselbestie Zildara (som varit min pysselbestie sedan den där roliga scrapkryssningen) om hon ville facetime-pyssla med mig och på den vägen är det. Nu när rullskridskorna lagts på hyllan finns åter tid för papperspyssel och det är så härligt att vara igång igen. Jag känner mig som en nybörjare nästan hela tiden, det är så många nya märken och tekniker som jag helt missat. Och så många nya saker jag villhöver köpa.  Kul är det i alla fall och jag är skyldig Pyssloteket och alla i DT ett stort tack för att ni hjälpte mig hitta tillbaka till denna härliga hobby. 

Mitt skapande har alltid varit lite kaosartat. Jag har sällan en spikad plan eller tanke utan mer, skvätter lite här och skvätter lite där. Det blir som det blir, eller snarare, blir det fult går det att fixa. Jag häller ut lite dekorationer och håller upp, antingen är det hell no eller så är det ett fuck yeah. Jag älskar färg och det kan aldrig bli för mycket färg för mig.  Är inte händerna fulla med färgfläckar när jag är klar i pysselrummmet, ja då har ja gjort något tokigt. Jag skvätter, målar, duttar, kletar. Jag går väldigt mycket på känsla när jag skapar något och försöker att inte tänka så mycket, för mig brukar det bli bäst så. 

Nu är ju sonen tonåring och är inte alls lika pepp på att bli fotograferad med färgglada leksaker och sånt som var så lätt förut. Utan foton känns det lite trist att hålla på med layouter. Så nu i min comeback till hobbyn försöker jag hitta mig själv i kortmakeriet och i Art journaling istället. Jag gjorde inte alls mycket kort förr och jag har inte riktigt hittat vad som är ”jag” eller ”min stil” ännu. Jag testar mig fortfarande fram och känner mig rätt vilsen men ändå pepp. Jag ska nog hitta min vrå i kortmakeriet framöver.

På min upptäcksfärd bland nya tekniker har jag blivit helt förälskad i att göra bakgrunder med alkoholbaserade markers och rubbing alcohol. Resultatet blir ju lite detsamma som när du gjort en bakgrund med distress oxide och skvätter lite vatten på som du sedan torkar bort. Skillnaden är att med rubbing alcohol blir det lite som tonade bubblor.  

Som på det här lilla enkla kortet

Jag har helt enkelt bara målat ränder med markers, sen har jag rubbing alcohol i en liten sprayflaska som jag skruvar loss sprayhuvudet på och sedan duttar med, ni vet, sprayslangen. Då blir det runda skvätt, en del stora en del små. Eftersom jag har målat med alkoholbaserat så lyfter alkoholen bort färgen lite granna. Jag tycker de ser ut som riktiga bubblor och det blir så snyggt när det blir toning i bubblan.

Som avslutning vill jag dela med mig av det kort jag gjort utifrån månadens härligt pastelliga moodboard. 

Stort tack för att ni har hängt med mig ända hit, kom gärna och säg hej på min instagram Sparks of color annars ses vi på facebook i Pysslotekets snackistråd!

Kram, Mahlin

Inläggsförfattare: Anna Pyssloteket

Har ägt Pyssloteket sedan 2009, och tillsammans med mitt fantastiska och fanatiska designteam utökat sortimentet och maximerat butiksytan till bristningsgränsen. :)

Kommentera