Layout med tissue paper från Dina Wakley

För några veckor sedan köpte jag material för att starta någon slags art journal. Jag känner mig fortfarande inte helt hemma i det formatet därför började jag fundera på om jag kunde använda mig av det materialet jag köpte och ändå göra en layout. Det blev en väldigt kul process och även om det blev lite annorlunda mot hur jag brukar skapa så blev jag nöjd.

Jag började med att limma dit fyra bitar tissue paper från Dina Wakley, det är ansiktena i bakgrunden. Jag använde multi medium matte både under och över. Sedan tillsatte jag färg med mina art crayons från Vicki Boutin (Dessa finns inte i ordinarie sortiment men maila pyssloteket så kan Anna beställa)

När allt hade torkat tog jag en stencil och skrapade på gesso med en silikonpensel för att ljusa upp det hela och skapa lite struktur.

Jag hade inga dekorationer som passade så jag gjorde egna genom att stämpla och måla blommor. Jag är verkligen ingen van färgläggare så jag målade bara på lite färg och försökte att inte tänka så mycket.

Jag valde att skriva ut mitt foto i svartvitt och klippte det cirkelformat. Jag sydde även runt det med symaskinen och avslutade genom att skvätta lite vit akrylfärg över blommorna.

Titeln är ett citat från Dr Seuss ”today you are you, that is truer than true, there is no one alive who is youer than you”

Hoppas ni har en fin vecka!

 

 

Inläggsförfattare: Veronica

Jag bor i Linköping med min man och våra två barn. Jag scrapbookar dels för att bevara minnen och dels för att få vara kreativ. Jag skapar nästan enbart layouter och försöker dokumentera vårt galna liv med hjälp av foton, papper och dekorationer.

Lämna ett svar