Månadens gästpysslare

Annelie Eliasson heter jag, en skånetös som hamnat i Luleå. Jag började med scrapbooking 2006 och 2007 var jag med och startade klubben Pysslarna som har medlemmar från Luleå upp till Gällivare. Jag är ordförande i klubben. 
Jag inspireras mycket av vår aktivitet i klubben med månadsutmaningar och utmaningar på våra träffar men även på våra studiecirkelträffar en gång i veckan. Jag blir otroligt inspirerad när Pyssloteket har cybercrop. Även om jag inte lämnar in bidrag i alla utmaningar brukar jag spara dem och göra dem sedan. Ibland vill man mer än man hinner. När det är dags för live brukar jag hänga med för att lära mig av Pysslotekets duktiga designteam.  

Jag gillar framförallt att göra layouter men skapar även kort och tags mm. Jag skapar också art journaling vilket jag tycker är kul och inspirerande.

Jag inspireras mycket av Vicki Boutin. Jag gillar att Vicki får mig att våga prova och tänja på mina gränser inom mixed media. Dessutom uppskattar jag hennes paperskollektioner med tillhörande ephemera och Thickers. Överlag gillar jag papperskollektioner med mycket detaljer som kan klippas ut och användas som dekorationer.

Nedan har jag gjort en layout med Vicki Boutins kollektion FernWood.

Jag började med ”The kissing -teknik” där jag sätter lite färg från en stämpeldyna på ett platsark, i detta fall använde jag distress ink Evergreen bough och Saltwater taffy. Jag sprayar lite vatten på färgen och blandar runt med en pensel. Sedan vänder jag arket och trycker ut färgen på olika ställen på mitt cardstock. När jag kände mig nöjd använde jag en stencil och stämplar för att skapa bakgrunden.

På kortet ovan kan ni se detaljer som jag klippt ut från ett papper, även här har jag använt ”the kissing – teknik” och stämplat i bakgrunden. Jag klipper ofta isär blommor och stoppar dem under detaljer som jag fäst på 3D kuddar vilket jag även gjort på detta kort.

På tagen har jag skapat ett fokus – kluster i mitten av tagen och fäst detaljer som jag klippt ut från papper och blommor runt om. I bakgrunden har jag använt en stencil tillsammans med gel – medium som jag blandat med färg i pulverform. Jag satte även i lite glitter innan jag bredde ut blandningen genom en stencil.

Till sist vill jag visa en art journal sida som jag gjorde samtidigt som jag tittade på Pysslotekets live med Tettiz. Jag brukar pyssla samtidigt som jag tittar på live, jag blir inspirerad även om jag inte har alla saker som visas så använder jag det jag har . (Sen kan det hända att det blir lite shopping efter liven också.)

Att skapa brukar jag säga är balsam för min själ. Jag försöker ge mig själv några timmar varje vecka  när jag sitter i min scraphörna. Min hobby har även gett mig många nya bekantskaper och idag är mina närmsta vänner personer som jag träffat via min hobby.


Vill du se mer av vad jag gör så finns jag på instagram på @anneliesscrapbooking

Önskar dig en fin dag!

//Annelie

Inläggsförfattare: Anna Pyssloteket

Har ägt Pyssloteket sedan 2009, och tillsammans med mitt fantastiska och fanatiska designteam utökat sortimentet och maximerat butiksytan till bristningsgränsen. :)

Lämna ett svar