Inspiration till Tettiz CC-utmaning

Nu är vår Cybercrop i full gång och pågår fram till den 24 april. Du hittar alla utmaningar och inspiration samt där du lägger upp dina bidrag i vår Facebook-grupp. Idag tänkte jag visa hur jag tog mig an Tettiz utmaning, nummer 3, färgkombo och bild där man ska skapa ett valfritt alster inspirerat av färgkombon (från Pinterest) och bilden. Man måste ha alla fyra färgerna i kombinationen på sitt alster.

Jag försökte översätta detta i Distress-färger och kom fram till följande;

1: Abandon coral tillsammans med lite Dried marigold. Här hade den nya färgen Saltwater taffy varit perfekt men den hade jag inte hemma.

2: Tattered rose

3: Vintage photo med lite Walnut stain

4: Peeled paint

Jag tyckte om den härliga bakgrunden i inspirationsbilden och ville skapa något liknande. Jag färgade in två paneler av Distress Watercolor paper med Abandon coral, Dried marigold och Tattered rose. Ville även skapa lite extra liv i bakgrunderna så jag använde mig av Texture paste som jag färgade in med Tattered rose (tog ut lite texture paste på min arbetsyta och blandade med lite Tattered rose som jag tryckt ut från min stämpeldyna). Sedan stämplade jag även med Archival ink i färgen Vintage photo för ytterligare lite extra liv.

På detta kortet fortsatte jag med att lägga till två löv gjorda med Tim Holtz/Sizzix Oak leaf impresslit där jag använde en bakgrund jag gjort med olika gröna nyanser och distress-färger. Kanterna fick lite Vintage photo distress ink på sig. Hälsningen är stämplad i Tattered rose distress ink med hjälp av Misti stämpelverktyg. Där kunde jag då stämpla flera gånger så jag fick en tydlig hälsning. Texten kommer från Tim Holtz/Stampers anonymous setet Observations. Både hälsning och löv är monterade med 3D foam tape för att få lite lyft.

På nästa kort dekorerade jag med en katt diecut från mina gömmor. Denna inkade jag först upp med Tattered rose distress ink, stämplade sedan med Versamark ink med en text stämpel från Tim Holtz/Stampers Anonymous som heter Ledger Script och heat embossade. Sedan tänkte jag den med ett lager med Tea dye/Vintage photo distress ink så att texten som poppar ut är åt det rosa hållet. Bakgrunden har jag skurit ut med en tass-diecut från ett äldre set från My Favorite Things som heter Die-Namics Paw Prints. Även det lilla hjärtat med tassavtryck kommer där ifrån. Hjärtat färgade jag först in med Peeled paint och la sedan två lager med Clear embossingpulver ovanpå så det blir lite som en ”puffy sticker”.

Även här kommer hälsningen från Tim Holtz/Stampers Anonymous setet Observations.

Hoppas du blivit lite inspirerad att testa på att vara med i vår utmaning.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar