Lekfullt med Pensive Face och diecuts från Altenew

Det började med glosspray genom stencilen från Dina Wakley Media Pensive Face på en jeanssida i Dinas blå journal. Sedan vände jag på stencilen och tryckte av färgen akvarellsidan bredvid i artjournalen.

Ett gäng diecuts från Altenews set Poppy Garden och diesen från Leaf Clusters färglagda med Distress Re-inkers färger på akvarellpapper fick rama in ansiktena.

   

Jag färgade in hela akvarellpappersark som jag sedan stansade ur, försökte få till lite olika gröna nyanser på bladverken. Det gick åt en hel del diecuts för att täcka in och bygga ”håret”.

Den riktiga aha-upplevelsen kom när jag kom på att jag kunde vända på stencilen för att få ett helt ansikte… Plötsligt händer det haha 🙂

Jag förstärkte ansiktskonturen med Versafine Onyx stämpeldyna och inkblending tool.

Kanterna som uppstod på sina håll efter stencilen dolde jag med diecuts från Leaf Clusters och genom att skugga med inkblending tool och versafine onyx black eller utspädd svart akrylfärg.

Skuggningen runt hela motivet och kring blommorna gjorde jag med utspädd svart akrylfärg. Det är lätt att fastna i det här momentet, man blir liksom aldrig färdig och det lyfter verkligen fram motivet från bakgrunden och ger djup. Jag såg även till att skugga lite här och var bland det gröna för att skapa mer liv med skuggor.

Till sist valde jag tre citat från Tim Holtz stickersblock och placerade dem i den berömda blickfångstriangeln.

Hoppas att dagens blogginlägg inspirerat! Jag hade verkligen roligt när jag gjorde det här uppslaget! Så fram med stenciler, stämplar och diecuts och skapa på nu!

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar