Tre tekniker för att färga in med distresser (och länkar till tutorials)

Som ni har märkt har vi haft tema Distresser denna vecka. Missa inte erbjudandet på köp 5 betala för 4 i butiken. Idag presenterar jag tre tekniker för att färga in bakgrunder, men samlar även ihop lite länkar till andra gamla teknikvideos på när jag använder distressdynorna.

Tim Holtz distressdynor är förmodligen det jag använder oftast i mitt skapande. Särskilt sedan jag upptäckte Distress Oxides. Jag gillar deras lite kritiga pigment och att det går att lägga ett nytt lager med en ny färg ovanpå en annan. (Inksen är ju mer transparenta)

Om du vill se en jämförelse mellan Distress Inks och Distress Oxides har jag gjort en youtubevideo här för ett år sedan.

Jag använder distresser till det mesta, för infärgning exempelvis av die-Cuts, se video på det här, men också för färgläggning vilket ni kan se exempel på i den inbäddade videon nedan. Det är också roligt att testa olika tekniker såsom ink-lifting som ni kan se hur man gör här. En annan rolig teknik är att använda dem till Gelli printing här är länken till den tekniken.

Men åter till tre tekniker för infärgning av bakgrunder alltså:

1. Klassisk Blending Använd ett infärgningsverktyg och jobba i cirkelrörelser utifrån och in på pappret. Utmana dig själv i vilka färgkombinationer som funkar. Testa gärna Therese slumpgenerator . Mina sällanfärger är Iced Spruce, Aged Mahogny och Antique Linen. Känner dock att de borde användas oftare efter detta test:

Produkter: Distress Oxides, Blending borstar, Aall and create blomstämpel, stencil paste, stencil, sprayflaska till vatten

2. Drag-teknik Man kan också få en liten ruffigare stil genom att dra dynorna mot pappret. Kom ihåg att alltid låta färgerna i bakgrunden reagera lite med vatten genom en sprayflaska.

Det som inte syns i videon är att jag också la en textstämpel över och embossade den. Det skimrar så snyggt.

Produkter: Distress Oxides, fjärilsstämpel från Studio light, Glossy Accents, stencil, textstämpel, embossingpulver

3. Press-teknik Ett tredje sätt att färga in bakgrunder är att pressa pappret mot stämpelfärg som du antingen dragit direkt mot ett underlag och sprayat lite vatten på (den tekniken kallas ink-smooshing) eller som jag gör här mot lite hopskrynklad plastfolie.

Produkter: Distress inks, stencil, Embossingpulver (turkost och gult) , blad dies

Nu saknas bara text och ram på dessa blivande kort men det är ganska bra att ha ett par sådana här liggande så kan man bara lägga till en passande text när man vet vilket tillfälle de ska användas till. Och missa inte erbjudandet på Distressdynor alltså.

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar