Lawn Fawn Rainy sky stencil med folie och glimmer paste

I Lawn Fawns förra release så släppte de en stencil som heter Rainy Sky stencil. Den blev jag sugen på att använda på lite olika sätt och har idag 4 kort att visa på temat. Vi börjar först med att använda den med Thermoweb Deco Foil och Transfer Gel Duo. Med denna produkt så kan du använda folie utan att behöva ha en lamineringsmaskin utan det räcker med att endast ha en diecut maskin som t.ex Big Shot. Man breder ut Transfer Gel Duo genom sin stencil, låter det torka ungefär 1 timma – ytan ska vara klibbig, sedan lägger man på folie och kör det genom sin die cut maskin och vips så har man en folierad yta.

På första kortet ville jag skapa en riktigt regnig dag så jag började med ett ljusblått cardstock som jag skar ned med Hero Arts Nesting Rectangle Infinity die, näst största storleken. Den passar perfekt innanför Lawn Fawn Stitched Rectangle största dien.

Om du vill använda dig av dies för din panel så rekommenderar jag dig verkligen att du gör det FÖRE du använder Transfer Gel Duo/folien. Om man kör den igenom maskinen efter man lagt på folien så upplever jag att man får märken i folien och att den blir mattare. För kortet ovan har jag använt mig av Thermoweb Deco Foil i färgen Glass Slipper.

Jag har även använt mig av följande;

 

Nästa kort har jag gjort precis på samma sätt men använt mig av en vit bakgrund och Thermoweb Deco Foil Rainbow:

Funderade länge på vad jag skulle använda som text på detta kort tills jag till slut kom på att det fanns en passande text i det äldre Lawn Fawn setet Happy, happy, happy som jag här har heat embossat i guld (om du är intresserad av att få tag i äldre Lawn Fawn set, maila till Anna så kan hon fixa).

Jag har även använt mig av följande;

 

Dags för nästa exempel med Rainy day stencil och denna gång blev det ihop med ink blending med Distress Oxide samt Nuvo glimmer paste i färgen Moonstone. (Du kan även få en liknande effekt med Lawn Fawns stencil paste).

Jag har även använt mig av följande;

I närbilden syns glittret bättre. Det är väldigt tydligt om man ser kortet live 🙂

Och vad vore väl svensk sommar utan lite regn 😉 Så, jag har förberett för att just kunna skicka ut kort med detta väder i åtanke…

Jag har även använt mig av följande;

 

Orden ”Singing in the rain” finns inte med i ovan set men jag har stämplat det med hjälp av bokstäver/ord från andra set. Vill ni se hur man gör det så skrev jag ett blogginlägg om det för inte så länge sedan.

Hoppas ni blev inspirerade att testa lite olika produkter med era stenciler. Glöm inte att visa upp era alster i vår Facebook-grupp i veckotråden. Och ni har väl sett att sommarutmaningen har dragit igång….?!!

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar