Alcohol lift-ink

eller kanske borde inlägget hellre heta vad tusan ska man göra med alla bakgrunder man lekt fram med alco-inks…

Alcoholinks är beställningsvara på Pyssloteket vare sig man väljer Rangers eller mina nya favoriter från Couture Creations. Jag skriver mer om det i det här blogginlägget.  Det blir ju så lätt, iallafall för mig, när man leker loss med alco-inks, att man sitter med en hel massa mer eller mindre läckra bakgrunder som man till slut knappt vet vad man ska göra med, haha 🙂

Idag visar jag vad du kan göra med dessa produkter (just nu slut i webshoppen men maila Anna en förbeställning så tar hon hem till dig!

 

 

Här har jag tagit en bakgrund inkat upp stämpeln #434 Newsprint Numbers från Aall & Create med alcohol lift-ink pad och stämplat.

Tricket är att vänta lite och sedan försiktigt buffa på trycket med ett torrt hushållspapper, när man ser att det inte gnuggas ut kan man torka lite mindre försiktigt. Just detta moment fegade jag med när testade produkten första gången för länge sedan och var inte alls nöjd med tekniken men nu när jag vågade torka på ett annat sätt så blev effekten som önskat.

Tack för det tipset Cicci /trollmorpysslar! Snickelisnacktråden i Pysslotekets fb-grupp är verkligen guld värd!

När man lyft bort alcoholinken från bakgrunden med stämpeln och lift-inket kan man om man vill överföra det till ett annat papper, som här direkt på en kortbas från Anita’s. Använder man dessutom en misti så kan man upprepa proceduren flera gånger om man inte tyckte man fick med/bort tillräckligt med färg.

Sedan tog jag några gamla alcoholinkbakgrunder som jag hade liggandes och testade att genom stenciler ta bort färgen med lift-ink reinker och en inkblending tool istället:

Det funkar givetvis även med lift-ink dynan men jag tyckte det var lättare att droppa ut lite med flaskan på bordet bredvid mig och applicera med verktyget på stencilen istället. Sen ser man ju dessutom om man jämför ovan exempel att det blir bättre effekt om stencilen har större öppna ytor…

Sist men inte minst när det gäller vad man ska hitta på med alla bakgrunder man får ihop under lek med alcohol inks så tipsar jag, förutom om Alcohol ink lift-inprodukterna, att tänka efter före… 😉

Om du vet med dig att du tex gillar att bygga scener med låt säga lawn fawn figurer så kan man ju tex tänka himmel och mark eller hav redan under lekstunden.

Dessa möss kommer från Lawn Fawns set You Autumn Know och är färglagda med Altenews Watercolor Brushmarkers (förbeställda).

Nu återstår bara att använda de nya bakgrunderna ovan till färdiga kort också…

Aktuella öppettider hittar du alltid längst ner på startsidan på www.pyssloteket.se. Extra viktigt så här i stundande semestertider!

Ha en riktigt skön pysselsommar tills vi ses igen om ett par veckor!

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar