Soliga rosor från Pinkfresh Studio

Helianthus annuus eller sunflower, tournesol, girasol, solsikke, zonnebloem, sonnenblume…… Finns det en vackrare blomma? Inte om du frågar mig. Stora fält med praktfulla solrosor gör mig glad ända in i själen men även en solitär i en vas har precis samma effekt.

Jag har sen tidigare …. *räknar på fingrarna*…. fem andra solrosstämplar vad jag kan komma ihåg på rak arm men det finns alltid utrymme för en till! Och när Pinkfresh Studio, en av minafavorittillverkare, släppte setet Sunflowers så var det ju klippt. Med ”setet” så avser jag inte enbart att det kom ett stämpelset för det kom faktiskt en hel liten kollektion matchande produkter: stämplar, dies, stenciler och även washitape. Washin är gjord så att även den matchar med diesen. Man kan alltså fästa den på cardstock och sen stansa ut den! Mycket snabbare och enklare kan det knappast bli! Jag är jättesugen på att testa den men tyvärr har den varit restnoterad i en evighet. Eller rättare sagt, alla produkterna har varit restade mer eller mindre länge. Jag tror det kan bero på att intäkterna för just denna linje går till att hjälpa barn i Ukraina vilket nog fått många fler att trycka på köpknappen.

Men nu har de övriga delarna har kommit, förutom washin, då, och i veckan blev det inte mindre än fyra kort.

Stämpeln är stor, 4 * 12″, och innehåller många blommor och blad så det räcker gott och väl till två kort, säkert fler om man kör lite mer minimalistiskt.

Till det första kortet använde jag en urgammal Tim Holtz-stencil, ”Dot fade”, och en text gjord med en hot foil plate från Spellbinders, ”Be bold”. Kort två, som fick resten av de gula blommorna, har även det en folierad text, denna från ”Special sentiments”. Den runda ramen har jag gjort genom att tejpa ihop två cirkeldies och stansa ut i Lawn fawns Metallic cardstock. Även pappret med trästruktur kommer från Lawn fawn.

Men solrosor b e h ö v e r ju faktiskt inte enbart färgläggas i gult. Här valde jag olika rosa nyanser så blev det som en helt annan blomma. Nästa på agendan är att göra en i mörkrött till ett julkort, det tror jag kan bli snyggt. Bakgrunden är ”Polka heart backdrop” från Lawn fawn och texten ”Perfect sentiments” från Pinkfresh studio.

Av de rosa ”resterna” blev ett hjärtligt kort där jag torrembossade en av stencilerna i Lawn fawns ”Lots of hearts”. Texten kommer från vansinnigt användbara ”Let’s celebrate” från Hero Arts.

Utan att ta bort stencilen färgade jag in alla hjärtan med den ljusaste av de rosa nyanserna.

Inspirationen till att torrembossa kom från vår sommarutmaning i form av en bingobricka. Den går av stapeln i vår Facebookgrupp men du kan läsa mer om den -> här <- i bloggen. Om du hänger på instagram kan du kolla upp #pysslobingo, där finns finfin inspiration från fler än bara designteamet.

Blev du sugen på Sunflowers-kollektionen så är det förbeställning som gäller! Maila Anna på Anna@pyssloteket.se

Kom ihåg att det är sommartider som gäller! Butiken är öppen tisdag – fredag förutom 23/7 – 15/8 när det är helst semesterstängt. Aktuella öppettider hittar du alltid längst ner webbens sidfot.

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Lämna ett svar