Modifierat reveal wheel med strandtema

Juli och underbara semester då man får extra tid att pyssla. Juli för mig innebär även dotterns födelsedag och jag vet att ett interaktivt kort har stått högt på önskelistan där så nu fick jag lite extra tid att fundera ut något passande. För tillfället så är hon extra bad- och strandtokig så jag tänkte mig ett strandtema med solnedgång och palmer eller något liknande. Dessutom så är hon nästan lika tokig i Lawn Fawn som jag så jag dök djupt ned i mitt Lawn Fawn-bibliotek för att leta fram stämplar. Jag behövde inte leta länge innan jag hittade det jag letade efter.

Jag bestämde mig för att försöka maxa solnedgången och samtidigt få till ett rörligt tema så jag kom fram till att jag ville testa att göra ett synligt hjul med något på hjulet som kunde gömmas/ändras. Så här fick det bli lite fundering och modifiering innan det satt helt som det skulle. Jag tänkte att jag får visa slutresultatet och sedan hur jag tog mig dit så blir det lite enklare att hänga med i svängarna:

Jag har använt mig av följande stämplar och dies från Lawn Fawn;

Stämplar från Lawn Fawn:

Dies från Lawn Fawn:

 • Reveal wheel
 • Scalloped circle
 • Simple stitched hillside border
 • Stitched waves border
 • Tropical backdrop

Jag använde mig även av stenciler från My Favorite Things:

 • Radiating rays
 • Ray of light

För infärgning av bakgrunden samt på det jag skar ut så använde jag Distress inks i färgerna;

 • Scattered straw, Saltwater taffy och Wild honey (till bakgrunden och hjulet)
 • Mowed Lawn (på palmernas blad)
 • Tea dye och Vintage photo (på stranden och palmernas stammar)
 • Prize ribbon (på vågorna)

Jag började med att stämpla och färglägga figurerna jag ville använda. Jag stämplade med Memento Tuxedo svart färg och färglade sedan med alkoholbaserade pennor och skar ut med koordinerande dies. Jag gjorde sedan solnedgångsbakgrunden. Jag blandade två paneler på Distress White Heavystock med distress ink. Nu fick jag äntligen tid att prova min nya Saltwater taffy i ink varianten och  den är underbar till soldnedgångar:

Jag gjorde båda panelerna samtidigt och la på en första omgång med färg. Jag plockade sedan fram mina stenciler och fyllde i med lite extra Saltwater taffy. Jag avslutade sedan med att skvätta lite av färgerna på pappret. Jag tryckte helt enkelt ut lite färg på min craft mat, sprayade lite med vatten, doppade en pensel i det och skvätte på pappren. Jag torkade sedan med min heat tool och skvätten även vatten på panelerna för att få de ljusa fläckarna. Från den ena panelen skar jag ut den största cirkeln av Lawn Fawns Scalloped circle för den är snäppet större än Reveal Wheel hjulet.

Nu kanske vän av ordning frågar sig, ”varför använder du inte reveal wheel hjulet med en gång” och visst, det kan man absolut göra. Men, det hjulet har markeringar på sig samt även ett hål i mitten och detta ville jag inte skulle vara synligt på mitt kort, därav att jag skär ut en större cirkel.

Dags att lägga lite extra färg på mina diecuts. Här är det palmernas stammar samt stranden som får lite extra färg.

Här gör jag samma sak med palmernas blad. För att ni ska se vilken skillnad det faktiskt gör så kan ni jämföra bladen till vänster som bara är det gröna pappret och bladen till höger som fått lite Mowed Lawn på sig. Visst blir det lite extra ”oumph” när man lägger på lite mer färg?!!

Även vågorna får lite extra blått:

Nu har jag fått ihop alla mina bitar:

Tanken är här då att montera ihop vågorna och stranden så att det blir ”en panel”. Att sedan montera ”solcirkeln” OVANPÅ ett vanligt reveal wheel och lyfta stranden/vågorna ovanpå den så man kan snurra hjulet. För att vara helt säker på att min idé kommer att fungera så sätter jag fast vissa saker med Scrapbook Adhesives Repositionable tape vilket innebär att jag kan testa och plocka isär utan att det skadar någon av delarna. Finns inget värre än att klistra ihop saker och så inser man att saker inte rör sig som man trodde och då måste man ”riva” upp det… denna tejp är den perfekta medelvägen. I nedan fall så har jag montera solhjulet på reveal wheel-hjulet med den gröna tejpen samt även satt dit molnet med denna så jag kan flytta runt det. Den andra panelen håller jag ovanför mekanismen så att jag kan testa om det kommer fungera:

När jag är säker på att det kommer fungera så är det dags att faktiskt sätta ihop allt ordentligt. Jag sätter dubbelhäftande tejp på mitt reveal wheel och sätter dit ”solcirkeln” Jag limmar även dit molnet med Lawn Fawns glue tube.

Och detta blev sedan slutresultatet. Stranden/vågorna ligger på ett dubbel lager av 3D foam tejp. Palmer och övriga figurer är limmade med Lawn Fawns glue tube. Palmernas blad lutar lätt mot cirkeln men det gör inget, det rör sig precis som det ska ändå.

Jag insåg dock att det skulle bli extra kul om jag hade fler moln på själva hjulet så jag stämplade ytterligare ett från Unicorn Picnic och använde ett annat ansikte och limmade dit på hjulet precis när det andra molnet försvinner när man snurrar.

Ytterligare en ruta kryssad på Pysslotekets sommarbingo; ”Bygg upp en scen eller miljö på ditt alster”. Har du kommit igång än?

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar