Massproduktion med Mama Elephant

Att massproducera ligger inte för mig. Eller, åtminstone inte typen av massproduktion som innebär att göra X antal identiska kort. Jag beundrar de som orkar med 35 likadana julkort! Det händer emellanåt att jag gör kort med exakt samma material men jag tröttnar rätt fort på stämpelmotivet så det brukar bli två eller tre som flest. Och sen händer nåt sånt här!? 

Vad är det då som har hänt?

Jo, jag har med hjälp av två stämpelset gjort 26 kort på bara ett par dagar. Stämpelseten i fråga är ”Little succulent agenda” och ”Little line agenda”, båda från Mama Elephant. Och visst är det fina stämpelset men 26?!

Det hela började med att jag kom att tänka på ett gammalt trick som är bra när ett set har många små stämplar, eller egentligen många små dies. För att slippa klippa isär dem och sen hålla reda på en skrälldus små dies så kan man göra så här: Lägg de oklippta diesen i din Misti eller liknande. Skärsidan ska vara neråt. Sen pusslar du in stämplarna i sin motsvarande die.

Lyft upp stämplarna med dörren som vanligt….

…. stämpla och färglägg….

och nu är de perfekt placerade för att kunna stansas ut alla på en gång!

När jag ändå hade stämplarna monterade så stämplade jag två uppsättningar på Canson XL, embossade, och färglade med mina distresser. Jag stämplade även två uppsättningar med Memento ink på Neena 80 lb för att kunna färglägga med alkoholbaserade pennor. Dessutom gjorde jag exakt samma manöver med Little line agenda när jag ändå hade ångan uppe. Tanken var att spara alla extra uppsättningar i fickan med stämplarna men hux flux hade jag färglagt och stansat ut alltihop.

Sen plockade jag fram kortbaser, distress ink, embossingfolders, diverse dekorationer och ”went to town”, som man säger over där. Resultatet blev så här:

 

Sen visste jag inte riktigt vad jag skulle göra av alla kort så jag skickade en liten bunt var till tre fina, men opyssliga 😉 , vänner som en liten sommarhälsning.

Ha en fortsatt bra sommar!

Kom ihåg att den fysiska butiken är stängd för semester och öppnar igen 16/8.

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Lämna ett svar