CAS-tjejen goes what…?

Hej!

Idag tänkte jag visa en ny sida av mig själv, en svagare sida, som förhoppningsvis inspirerar någon annan att våga slänga sig ut och prova på nya okända marker.

CAS (Clean and Simple) är för mig min trygghetszon. Där känner jag mig säker, jag vet vad jag tycker om, jag har många olika idéer och tankar om CAS osv, men det här med att bygga upp scener och fylla hela sitt kort är något jag inte riktigt behärskar och har vågat mig på så mycket. I mitt förra inlägg gjorde jag miniscener och denna gång blir de tre kort där jag försökt utnyttja HELA min panel eller kortbas. Förstår ni pulsen på denna CAS-tjej när hon har bestämt (dessutom frivilligt) sig för att hon inte får ha någon white space…??! Jag är som sagt nybörjare på detta men nångång måste man ju vara det också. Vill ni se ett proffs så kolla in bl.a. DT-Mariannes alster.

Först ut ett kort som jag såg framför mig i huvudet i flera dagar innan jag vågade prova. Det blev inte riktigt som jag tänkt men…

Jag gjorde detta kortet på en scrapträff nyligen och min vän som satt bredvid mig satt tyst och tittade när jag stämplade ut mina figurer här och var på panelen och sen dessutom maskade motiven och gick loss med infärgningsverktyg. Hon vet mycket väl att jag är en CAS-tjej ut i fingertopparna och hennes min var rätt rolig att se när jag väl tittade upp. Hon undrade om det hade slagit runt för tant…

När jag maskar använder jag gärna Post-It-Notes – XXL Sticky Area. Stämpelsetet är det helt underbara Mama Elephant -Owl Are You. Färgerna på mina Distresser har jag tyvärr glömt pga stresspåslaget (LOL). Tror jag blandade inks med oxider dessutom. De vita prickarna är vit akrylfärg som jag spädde med lite vatten innan jag skvätte med en pensel. Det finns ju många olika metoder och material att använda sig av för detta. Texten kommer från Hänglar&Wings -Rak Text.

Till nästa kort använde jag mig av Lawn Fawn -Stitched Wavy Backdrop för att få ett vågigt hav att bada i. Jag färgade in havet med Distress Oxide -Salty Ocean. Jag har en viss förkärlek till Flamingos så naturligtvis fick Lawn Fawn -Flamingo Floatie simma i havet tillsammans med några möss från diverse set av Lawn Fawn. Unicornen som hänger i flamingon är Lawn Fawn -Dream Big.

Sist ut är ett kort där jag ville prova att göra en bakgrund som ser ut som rymden. Hur svårt kan det vara tänkte jag…? Tydligen väldigt svårt. Jag har mycket kvar att lära där också men det var iaf kul att prova sig fram. Även här är det en salig blandning av Distress Inks och Oxider och jag har inte kommit fram till vad jag gillar bäst. Vill ha en mix av de bådas karaktärer liksom. Här ser rymden ganska ljus ut men när jag monterade den på en svart matta upplevs den som mycket mörkare.

Även till detta kort använde jag utspädd akrylfärg till de vita stänken. Stämpelseten är Lawn Fawn -Out of this world och Lawn Fawn -Year Eleven. Jag embossade texten på vanlig svart cardstock med min favoritdyna WOW! -Clear Ultra Slow Drying Embossing Pad.

Det var allt för mig idag. Hoppas att jag lyckats inspirera någon av er till skapande.

Kom ihåg att på tisdag öppnar butiken som vanligt igen! Yeah!

Kram DT-Åsa

Inläggsförfattare: Åsa

Att få vara kreativ på något sätt är nödvändigt för mig. Det ger mig ett lugn och är en fullkomlig avkoppling. Jag började som kortmakare men gick över till layouter för att det sista året bara göra kort. Jag älskar CAS och det mesta jag skapar är i den stilen. Rosa är absoluta favoritfärgen och jag använder nästan uteslutande vit kortbas. Jag kan aldrig få nog av stämplar, det finns alltid något man villhöver, och jag har svårt att säga vilka märken som är favoriter men hjärtat klappar alltid lite extra för My Favorite Things, Whimsy Stamps, Mama Elephant och Lawn Fawn.

Lämna ett svar