Pyssel med paste och spray

Häromdagen fick jag ett sånt sug att få bli lite kladdig om fingrarna. Och det kan jag lova att jag blev!

Med hjälp av stenciler, spray och paste så piffade jag till en liten kartong som jag fått nångång. Jag är väldigt duktig på att samla kartonger för jag tänker alltid att den här kan jag piffa till och använda som en presentkartong. Problemet är bara att jag oftast tycker för mycket om kartongen eller lådan själv så jag vill inte ge bort den.

Jag målade först hela lådan med vit gesso. Även på insidan. Därefter har jag använt stenciler och Distress Crackle paste, Distress Gritpaste och även en guldig paste från Lawn Fawn.

Crackle pasten la jag på locket för att det skulle bli lite mer effektfullt. Den måste man låta självtorka annars blir det inte några sprickor. Efter den torkat så sprayade jag med olika Distress Oxide sprays. Färgerna jag använt är Speckled Egg, Antigue Linen, Rusty Hinge och Vintage Photo.

På sidorna är det Distress Grit Paste och den sprayade jag med färg innan den torkat för att det inte bara skulle lägga sig uppepå utan tränga in i pasten. Den här kan man försiktigt torka med sin heat gun men håll inte för nära, då bubblar den sig. Men det kan ju också vara en kul effekt! Jag har använt samma färger överallt som jag hade på locket.
Sist sprayade jag med Shimmer spray i färgen Pure Sunshine och Distress Resist Spray för att få lite blanka detaljer eftersom oxide sprayerna är så matta.

På locket sitter en fjäril från stämpelsetet Dovetail Butterflies från Altenew, den är först stämplad med Distress Oxide i färgen Spiced Marmelade och nästa lager då stämpelsetet är ett layering set, är stämplad med embossing dyna från WOW och sen embossad med Sea Salt och Metallic Gold Sparkle också från WOW och sen utstansad med tillhörande die.
Sen har jag dekorerat med paljetter från Buttons & Galore och Embellishments från Prima Marketing som heter Golden Desert.

Så fram med dina stenciler och olika paste och lek loss!

//Dt Katti

 

 

 

 

Inläggsförfattare: Katti

Jag är en glad och kreativ tjej med alldeles för många järn i elden! Höns, hundar och katter tar upp en stor del av min tid, övrig tid försöker jag pyssla och umgås med min familj och vänner. Två tonårsdöttrar och Make består min närmaste familj av :-) Min pysselstil skulle man nog kunna kalla lite spretig, mycket mixed media, gillar grunge och vintage men också klara glada färger! Det enda jag egentligen inte gör är kort i CAS-stil, jag får inte till det helt enkelt. Vita rena ytor är nog inte min grej!

Lämna ett svar