Jag kan inte sluta embossa!

Senast jag bloggade så skrev jag av mig om hur jag gjort en massa bakgrunder med raklöddertekniken, hur bra de passade att använda i embossingfolders och gav några tips kring hur jag gör för att få bra resultat när jag använder just såna.  Vill du läsa det inlägget så hittar du det -> HÄR <- (alla länkar öppnas i ny flik).

En normal männsika kanske hade tyckt att det räckte med fem kort, men inte jag inte. Nej jag fick blodad tand och drog fram ännu fler folders så här kommer lite ytterligare inspiration. Några av produkterna är lite äldre men jag skriver ut namn och artikelnummer så kan ni kolla tillgänglighet med Anna (anna@pyssloteket.se)

Det här är Kaleidoscope från Sizzix (663296). När jag gjorde de blågröna bakgrunderna så tänkte jag vatten och hav men de har primärt blivit jul-/vinterkort, tyckte de kändes lite frostiga trots de gröna inslagen. Texterna är Pinkfresh Studios ”Perfect sentiments – Holiday” och Mama elephants ”Easy Xmas greetings”.

De mer färgglada bakgrunderna gav lite andra vibbar. Här en kombination av Sizzix ”Leaves” (661260) och diesetet ”Happy hour” (664435), även det från Sizzix. Jag har stansat ut delarna till glaset ur några av de näst intill oanvändbara raklödderpanelerna – då blev de användbara. Texten är MFTs ”Bitty birthday wishes” (CS-398).

Ambitionen att hålla det enkelt började gå upp i rök. Men det v a r ju bara en ambition 🙂

Nästa två är Altenews ”Angled mosaic” som fått sällskap av deras ”Blossom and bloom”. Motiven är (heat)embossade med vitt respektive guld och färglagda med distress ink. Texterna har jag gjort med min hot foil-maskin. Om du är nyfiken på maskinen så kaaaan det vara så att det dyker upp en butiksdemo i samband med ett  jippo om inte allt för länge…. Håll utkik här, på Facebook och/eller Instagram för mer info inom kort.

Sen var mina raklödderspaneler slut. Men det var inte inspirationen så jag gick loss med vit cardstock som jag embossade med ”Curving leaves” från Altenew. Sen fick panelen en dusch oxide spray i färgen Crushed olive och lite skvätt i mörkare grönt (forest moss?). De utsansade kvistarna är gamla som gatan och jag tror att de kom från MemoryBox. Texten är från Altenews ”One-Go Birthday Greetings”, ett sånt där smart set där man stämplar och stansar ut en liten myriad texter samtidigt.

Därefter letade jag fram min brayer (Speedball är min favorit, tycker den slår Rangers med hästlängder) och rollade den slätare sidan av ”Layered snowflakes” med en blå oxidedyna, fråga mig inte vilken. Text från ”Perfect sentiments – Holiday” igen och små halvpärlor från de egna gömmorna.

Här samma förfarande men jag sprayade lite vatten på färgen efter att jag applicerat den i foldern. Drog därefter ett par drag till med brayern genom färgen och  det var så strukturen blev till.

Jag hoppas dessa två inlägg om embossingfolders gett lite inspiration till att leka loss där hemma.

Ha en fortsatt trevlig helg!

Idag återgår livet på Pyssloteket till det lite mer normala med lördagsöppet 11-15 och torsdagkvällar öppet till 18. Men som alltid – kolla öppettiderna så du inte får en överraskning. Du hittar alltid uppdaterade tider längst ner i sidfoten i webbshoppen, lita inte på svaren från google 😉

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Lämna ett svar