DT Babsans firar inktober med en kortkvartett

Ingen har väl missat att vi firar inktober hela den här månaden?! Om du mot förmodan har missat så finns ett superduperinlägg av DT Pyzzlot HÄR.

Distresserna kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta och jag tror säkert att jag kommer tillbaka till dem under månaden men här kommer i alla fall mina första versioner.

Jag började med att välja ut ett gäng färger som jag tycker passar extra bra just under oktober och som fanns med på Karins ”spelplan”: Crushed olive, Forest moss, Fossilized amber, Rusty hinge, Vintage photo och Ground espresso.

Efter att ha tittat på färgerna en stund kände jag att jag nog ville slå ett slag för några av alla de olika tekniker man kan göra med dessa färger. Först ut är en helt vanlig så kallad distressruta. Jag maskade av en rektangel direkt på min kortbas med hjälp av tape med låg vidhäftning. Jag använde tapens bredd för att få en jämn marginal runt om. Sen började jag färga in rutan men insåg rätt fort att alla sex inte skulle få plats så är här blev det enbart brunt -> gult. Utan att ta bort tapen la jag på stencilen ”Fall leaves background” från Lawn fawn och gick över med samma färger igen. Innan tapen rök passade jag på att skvätta lite vatten och lite guldskimrande akvarellfärg.

Löven, som jag stansat i glitterpapper, är dies från Hero arts och de heter fantasifullt nog ”Autumn leaves” medan texten har det lite mer spännande namnet ”Fancy hello” och kommer från Altenew.

Till nästa kort gick jag loss med tekniken ink smooshing. Den kan man göra på två sätt: antingen för man pappret till färgen eller så för man färgen till pappret. Jag föredrar det senare då jag upplever att jag har mer kontroll. Det betyder att jag duttar färg på en bit plast, t ex från ett stämpelset, sprayar det med lite vatten och sen duttar med plasten på mitt akvarellpapper. (Vill du lära dig allt om ink smooshing? Sök på begreppet i bloggens sökruta så kommer du få upp massvis med info.) Jag torkar panelen med min värmefön innan jag byter nyans för att det inte ska rinna ihop allt för mycket.

När jag var nöjd med min bakgrund så var det dags för skvätt: vatten, guld men också lite vitt. Blomman kommer från ett Visible image-set, Daisy grunge, och jag har stämplat med Versafine för att få ett riktigt tydligt, kraftigt, avtryck. Texten är från ett av mina favoritset, Perfect sentiments, från Pinkfresh studio. Jag bara älskar typsnittet!

Nästa kort ut är ”Blossom and bloom”-stämpeln som jag embossat med guld och sen färglagt med mina utvalda distress inks som vattenfärger. Här har jag också försökt mig på att tolka Åsas fina skiss. Höstfärgerna i moodboarden kom med på köpet 🙂

Ränderna i bakgrunden har jag präglat genom att lägga kortet i min score board och använda ett falsben. Från baksidan alltså. Plus att jag hade mätt och markerat med penna först, jag gjorde det inte med ögonmåttet. 😀

Sist ut i dagens kavalkad är falsk akvarell som innebär att färga in sin stämpel och sen spraya den med lite vatten innan man stämplar. På så sätt pölar det sig och ser lite akvarelligt ut. Blir trycket för ”torrt” så kan man stämpla om med lite mer vatten för att få lite flyt.

Stämpeln jag har använt är en gammal goding från Concord and 9th, ”Thankful leaves turnabout”, som jag stämplat på ett 6″-papper vilket räckte till två kort i mini slimlineformat. Bokstäverna är Lawn fawns ”Henry’s ABC’s” som jag parat ihop med ord jag hittat i diverse hÄnglar-set.

För att inte bakgrunden skulle vara så kritvit så stämplade jag den med en stor bakgrundsstämpel från MFT. Just nu finns den här från Hero Arts inne, ”Script bold prints”, som är ganska snarlik. Jag färgade in stämpeln ganska slarvig och stämplade också av den en gång på ett skräppapper innan jag stämplade. På så sätt blir inte textbakgrunden lika iögonfallande.

Så, det var dagens kortkvartett. Hoppas du blev sugen på att distressa lite och framför allt att hänga på i vår utmaning. Posta gärna det du skapar i månadens snacktråd i vår Facebookgrupp! Du får också gärna posta på Instagram och tagga Pyssloteket. Vi kommer använda hashtaggarna #pyssloteket #pysslotema #inktober – gör gärna det du också.

Så till sist: just nu bjuder Anna på ett fint erbjudande med anledning av Inktober. Köp 5 Oxides och/eller Mini Distressdynor, betala för 4. Priset justeras i efterhand. Blandar man så är det billigast på köpet. Pågår till och med 14 oktober

Önskar dig en riktigt härlig hösthelg!

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Lämna ett svar