Haka på nya temat Inktober!

Vad tänker du på om jag säger Ripe Persimmon? En mogen sharonfrukt eller Distress-dynan? 🤔 Idag går vi in i oktober månad vilket i pyssliga och lite artsy kretsar all mer blir liktydigt med Inktober.

Inktober är ett fenomen som ursprungligen skapades av konstnären Jake Parker som en utmaning för att utveckla sina färgläggningsskills och att teckna. Sedan dess har fenomenet, precis som Stamptember, spridit sig i pysselvärlden och tar sig lite olika uttryck.

När vi DTs på Pyssloteket tar oss an Inktober så får det bli lite med reservation för det där med att teckna på fri hand (av ren skräck om du frågar mig 😱). Istället fokar vi på ett har våra käraste medium: distress och inks i alla dess former.

Utöver att vi har en moodboard och en skiss som vi vill inspirera till ett skapande tillför vi nu alltså temat Inktober. Vi utmanar alla Pyssloteketvänner att tolka Distressfärgen eller ordet/orden i listan nedan. Hur många hinner du i oktober?

Du kan tänka lite så här, Ripe persimmon. Mogen. Mm, men inte bara frukt kan vara mogna utan även män, hör och häpna. 😄 Så här blev alltså min tolkning av nummer 2 på listan:

Se längst ner för materiallista.

För att komma igång kan du testa att googla på orden tillsammans eller var och en för sig. Vad får du för inspiration av det du ser? Eller översätt dem: Speckled egg. Spräckligt ägg. Välj att skapa till ena eller bägge orden. Du kan också bara inspireras av den äggblå Distressfärgen. Det finns med andra ord massvis med tolkningsmöjligheter! Inget är fel. Låt inspirationen gå bananas!

Posta det du skapar i Facebookgruppens snacktråd för månaden så att alla vi andra inspireras till mer skapande. Du får gärna posta på Instagram också och tagga Pyssloteket. Vi kommer använda hashtaggarna #pyssloteket #pysslotema #inktober – gör gärna det du också.

Från och med idag bjuder Anna på ett fint erbjudande med anledning av Inktober. Köp 5 Oxides och/eller Mini Distressdynor, betala för 4. Priset justeras i efterhand. Blandar man så är det billigast på köpet. Pågår till och med 14 oktober

Man kan såklart också ”bara” tolka moodboarden och/eller skissen som vanligt. Denna månad är det DT Åsa som skapat den fina moodboarden med en skiss integrerad i. Du kan också kombinera moodboard och skiss med något från Inktobers lista.

Här inspirerades jag av färgerna och trädstammen på fotot. Så här blev min tolkning:

Materiallista: stamping foam, embossingfolders från Altenew, stämplar från Lawn Fawn, dies från Altenew, Paper dolls, stickers från Tim Holtz, Distress Oxide inks

Haka på nu vettja! Det här blir kul! Jag har redan gjort tomtar i Seedless preserves!

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

2 reaktioner på ”Haka på nya temat Inktober!

Lämna ett svar