Tre varianter av Layering Plaid

När jag fick syn på denna die när Sizzix släppte sina senaste nyheter så blev jag kär direkt. Visste att jag skulle ha den och beställde den direkt hos Anna i butiken. Nu när jag fått den så är jag mer än nöjd!

Så många användningsområden, året runt!

Idag visar jag tre exempel där jag använt Layered Plaid, men det är så härligt att korten får ändå helt olika utseenden.

Först ut är ett kort som jag ville göra lite höstligt och även passa på att använda en annan ny die, Holiday Brushstroke #3 från samma släpp från Sixxix, men vem har sagt att man måste använda den som en julblomma? Här har jag gjort blomman i olika rosa och orangea nyanser med Distress Oxide spray, bladen i olika gröna och bruna nyanser, också de med Distress Oxide spray, så mycket lättare med spray när det är så små detaljer som ska färgas in. Själva blomman fick sen en spray av Sheer Shimmer Spritz i färgen Gold. De tre olika bakgrunderna har jag färgat in med en blending Brush, de finns i tre olika storlekar på borsthuvudet. De är så smidiga att jobba med och lämnar ett jämnt och fint resultat. Textremsan kommer från en sticker book från Tim Holtz, finns inte hemma i butiken, men vill du beställa så skickar du denna länk i ett mail till anna@pyssloteket.se

Sen fick det bli ett lite mer sofistikerat kort i färgerna beige, rose gold, svart och guldglitter. Bakgrunden är ett mönsterpapper från Pink Paislee,det svarta lagret är utstansat i Neenah cardstock och infärgat med Distress Oxide Black Soot och det översta lagret är ett metallic cardstock från Altenew, så jädra fin finish på det pappret! Sist men inte minst så har jag stansat ut Happy Birthday med en die från Lawn Fawn i ett glitterpapper från Memory Box.

Det är ju snart Halloween, så att göra ett kort till den ”högtiden” passar väl bra! Här har jag bara använt olika cardstock för de olika lagren, en av dien använde jag två gånger och la dom tvärtemot varandra, på sätt skapade jag ännu ett rutmönster. Texten är även den från Lawn Fawn och heter Giant Happy Halloween.

Ja det var tre varianter av Layered Plaid. När jag ändå var i farten så stansade jag ut en hel andra varianter, men det får bli kort av dom till en annan gång!

Önskar dig en fortsatt fin höst!

/Katti

 

Missa inte vårt tema nu för oktober, det som kallas för Inktober inom Scrapvärlden, här kan du läsa mer om det!

Missa inte heller att det just nu är Köp 5 Oxidedynor eller Distress Minidynor och betala för 4!
Priset justeras i efterhand och blandar man så är det billigast på köpet.

 

 

Inläggsförfattare: Katti

Jag är en glad och kreativ tjej med alldeles för många järn i elden! Höns, hundar och katter tar upp en stor del av min tid, övrig tid försöker jag pyssla och umgås med min familj och vänner. Två tonårsdöttrar och Make består min närmaste familj av :-) Min pysselstil skulle man nog kunna kalla lite spretig, mycket mixed media, gillar grunge och vintage men också klara glada färger! Det enda jag egentligen inte gör är kort i CAS-stil, jag får inte till det helt enkelt. Vita rena ytor är nog inte min grej!

Lämna ett svar