Färgmatcha färgläggningen med din bakgrund på kortet

Enda sedan jag slutade med Distress Markers (de torkade hela tiden) har jag saknat att kunna enkelt matcha färgläggningen sv stämpelmotiv med de bakgrunder jag ofta gör med Distressdynorna. I höst har lösningen äntligen kommit genom Tim Holtz lansering av Distress Watercolor Pencils.

Det finns tre set med färgpennor – du hittar dem här. Jag köpte alla tre förstås! Jag bestämde mig för att kika på vår Inktober-lista och tittade på dagens färg peacock feathers och de kringliggande candide apple och crushed olive. Jag bestämde mig för att använda dessa tre som huvudfärger i färgläggningen av Lawn Fawns söta Apple-solutely awsome.

Jag gjorde en enkelt infärgad bakgrund med samma färger i Distress Oxide. Jag rev ett papper som jag använde som horisont vid blendingen. Jag älskar mina nya små infärgningsverktyg från studio Light. De har samma storlek som de små fingerduttarna om ni minns dem, men såklart mycket bättre med handtaget.

Har ni testat att embossa Lawn Fawns stämpelmotiv i vitt och sedan färglägga? Jag tycker det blev fint med trädet som ju är lite i bakgrunden.

Jag plockade upp Crushed Olives i mönsterpappret i ramen runtomkring. Pappret kommer från Vicki Boutins senaste serie Print Shop. För att få lite karaktär stämplade jag med svart i hörnen. Stämpeln jag använt är från Hänglar & Wings mixed media set som heter Bakgrundstext. Jag har också blendat in lite färg på pappret rött upptill med Candide Apple och Peacock Feathers nertill. Ramen är en gammal goding från Lawn Fawn som heter Outside in Stitched Rectangle . Etiketten som jag stämplat texten från är ett die-set från Altenew .

Ett sista tips som jag använde mycket förut är ju att använda Glossy Accents på detaljerna. Här har jag glossat äpplena, mössens öron, nos och svans samt ficka och hängslen.

Nu går Inktober mot sitt slut. Hur gick det för er i vår utmaning att tolka de olika Distressfärgerna? Jag uppehöll mig ganska länge i den första tredjedelen av listan och tappade lite mitten. Nu har jag hämtat upp lite mot slutet men jag tror jag får utforska den mer.

Du vet väl förresten att vi har en slumpgenerator för Distressfärgerna som Therese fixade i våras? Den hittar du här.

Jag satte förresten ihop en spellista på youtube över alla Pysslotekets filmer med kopplingar till Distresser och Oxides. Där kan du hitta inspiration och tutorials!

Hoppas du gillat vårt tema i oktober. Håll utkik vad vi presenterar för tema i november!

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar