Julkortsdags med Tim Holtz!

Idag kommer jag visa ett gäng julkort tillverkade med dies och en embossingfolder från Tim Holtz/Sizzix.

Jag börjar med en bit vitt cardstock och distress oxide i en ljusare brun. Här valde jag Brushed Corduroy men på andra kort har jag valt Antique Linen. Båda fungerar bra.

Jag inkade in hela pappret med hjälp av en Ink blending tool från Tim Holtz. Man kan även använda borstar, jag gillar nästan det bättre!

Jag valde sedan en ny embossingfolder som heter Tree Rings. Den är så oerhört detaljerad att bilderna inte riktigt gör den rättvisa. Ni får lita på mig. =)
Jag valde samtidigt en mörkare brun, här Walnut Stain.

Jag placerade mitt papper i folder och inkar in den upphöjda delen av embossingfoldern.

Var generös med färg, det kommer inte räcka och man kan få upprepa embossingen ett par gånger för att få täckning överallt.
Låt pappret ligga kvar på samma ställe om du fyller på med färg.

Trimma bort eventuella kanter,. Jag använder en Giljotin från Tim Holtz när det är så lite som ska bort. Perfekt varje gång! mitt papper var 4,25×5,5 inches när jag började och 4×5,25 inches när jag var klar. Jag valde sedan att färga in kanterna och en liten bit in på pappret med vanlig distress ink, här Gathered Twigs. Jag tycker effekten blir snyggare med vanlig distressfärg här istället för oxide. Monterade på en vit kortbas med dubbelhäftande tejp.

Här ser ni en färdig bakgrund monterad med dubbelhäftande tejp på en vit kortbas. Julstjärnorna har jag stansat ut i mörkröd cardstock och guldfolierad cardstock.  Tall och grankvistarna är dies från mina gömmor och jag stansade ut dem ur cardstock som jag hade färgat in med distress oxide i Evergreen Bough och Pine Needles.
Texten kommer från Mama Elephants set Easy X-Mas Greetings. Massor med fina jultexter. Jag stämplade upp allihop och embossade med svart embossingpulver. Jag stansade sedan ut med dien Easy Sentiments Creative Cuts. Vips har man en massa texter att använda på sina kort. Ibland kan texten vara utgångspunkten för mig och jag bygger upp mitt kort baserade på den.

Jag kladdade lite random med en embossingdyna på mina tallkvistar innan jag doppade dem i embossingpulvret Clear Sparkle från WOW. Det ger lite känslan av frost vilket jag gillar!

Här är samma princip men jag har använt dien Holiday Brushstroke #3 från Timpan/Sizzix. Jag älskar verkligen denna dien. Försökte hålla mig från ett inköp och ni ser hur bra det gick…
Texten kommer från Hänglar&Wings setet Julsånger!

 

Minns inte exakt vilka färger jag använde på blommor och blad men jag tror det var Pine Needles, Cracked Pistachio, Broken China, Salvaged Patina och Tumbled Glass. Ser fram emot att testa med nya  Lumberjack Plaid!

Jag gjorde samma sak med embossingpulvret här som på korten längre upp. Lite random bara för att få frost!

Jag hoppas jag inspirerat er lite! Tusen tack till alla er som deltog i vår CC!
Vi står nu inför det massiva och svåra arbetet att rösta fram vinnare! Håll ut, ett resultat kommer snart!

Inläggsförfattare: Malin

Pyssel för mig är avslappnande och rogivande! Vissa perioder pysslar jag massor, andra inte alls. Har sambo, tvillingar, otäckt många akvarellpaletter och massor av dammråttor... Kan inte vara utan Lawn Fawn, copic markers, distresser och dies och vattenfärger och colorado craft och stenciler och...och.. och... ja ni känner nog igen er! ;)

1 reaktion på ”Julkortsdags med Tim Holtz!

    Jag har gått till stan! – Pyssloteket

    (26 november, 2022 kl. 08:02)

    […] mitt i adventsstöket. Vill du ha mer inspiration så beskriver DT Malin samma teknik HÄR men med lite andra produkter, principen är dock densamma. Men visst har även hon fallit för den […]

Lämna ett svar