Oops hur det kan bli

Hej!

Vi har nu gått in i årets sista månad och i pysselvärlden brukar den kallas diecember bl.a. Vi i Pysslotekets designteam kommer alltså att fokusera en hel del på dies denna månad och hoppas på att vi kan inspirera er. Vi har även en lista/kalender med kända julsånger som ni kan inspireras av. Se den som en slags moodboard. Malin har beskrivit allt lite mer utförligt HÄR.

Jag brukar vara ute i god tid med tillverkningen av det jag ska blogga på mina fredagar. Denna gången var jag ganska sent ute och satt i fem timmar på onsdagseftermiddagen. Förstå min förvåning när jag sen går in på Facebook och ser att Therese under eftermiddagen bloggat ungefär samma sak som jag ska göra. Man kan ju inte göra annat än gapskratta åt det. Så håll till godo med ännu mer inspiration med hjälp av Lawn Fawn -Christmas Palm Tree. I skrivande stund finns det två exemplar kvar i butiken så skynda in och norpa en. Du kommer inte bli besviken!

Det första kortet är lite mer traditionellt, om man nu kan kalla en palm med julbelysning för traditionell. Några av delarna stansade jag ut i vitt och färgade in med oxider och andra stansade jag ut från spillbitar av olika cardstock. Textstämplarna på alla fyra korten är från Hänglar&Wings -Mer Jul.

Det andra kortet kan inte anklagas för att vara traditionellt. Jag gillar att kliva utanför ramarna. Jag har använt div olika spillbitar av glittriga cardstock men även färgat in med olika nyanser av rosa oxider. Gräset och kokosnötterna har jag embossat med olika glittriga rosa pulver. Jag använder dynan WOW! -Clear Ultra Slow Drying Embossing Pad. Kullarna/snön har jag gjort med Lawn Fawn -Stitched Hillside Borders. Det är nog mina mest använda dies.

Jag fortsätter på det otraditionella spåret och kör på en turkos julpalm. Jag har gjort detta kort på samma vis som föregående. Det jag har lagt till är lite embossade snökanter. För att få till dessa har använt WOW! -Embossing Pen som tyvärr är slutsåld nu men Lawn Fawn har också en variant som du hittar HÄR.

Vi har som sagt listan med alla julsånger nu i december och den behöver inte tolkas ett visst datum men jag har ändå gjort precis det. Det är andra december idag och där står det ”Så ge mig trettio grader kallt, tomtar överallt och en skog av gröna granar”.

Min tolkning blev så här och jag använde både dies och stämplar. Materiallistan blir så lång och rörig så den finns listad under kortet.

Lawn Fawn –Stitched Hillside Borders

Lawn Fawn –Forest Border

Lawn Fawn –Snowball Fight

Lawn Fawn –Merry Mice

Lawn Fawn –Home for the Holidays

Hoppas att ni har fått lite inspiration för julkorten och att ni vill hänga med på vår julutmaning. Om ni gör något alster så ladda gärna upp det i FB-gruppen under babbeltråden eller tagga oss på Instagram med #pysslojul2022

Kram Åsa

 

Inläggsförfattare: Åsa

Att få vara kreativ på något sätt är nödvändigt för mig. Det ger mig ett lugn och är en fullkomlig avkoppling. Jag började som kortmakare men gick över till layouter för att det sista året bara göra kort. Jag älskar CAS och det mesta jag skapar är i den stilen. Rosa är absoluta favoritfärgen och jag använder nästan uteslutande vit kortbas. Jag kan aldrig få nog av stämplar, det finns alltid något man villhöver, och jag har svårt att säga vilka märken som är favoriter men hjärtat klappar alltid lite extra för My Favorite Things, Whimsy Stamps, Mama Elephant och Lawn Fawn.

Lämna ett svar