Tre tips för die-cutting

I Pysslotekets julutmaning på dagens datum finns låttexten ”Hej tomtegubbar, slå i glasen och låt oss lustiga vara!”. Nähä-ä! tänker jag, nu är det minsann dags för tomtemorsorna istället! I december 2022 är det väl ändå deras tur att slå runt, rulla hatt och låta gubbarna fixa klappar, lucialinnen och inläggningar. Eller? 😉

Eller så var tankegången bara ett skyll för att få använda Mama Elephant Little Girl Gnome Agenda. 😬 Glasen och flaskan kommer från Heffy Doodles stämpelset Happy Snappy Crocs. Heffy Doodles stämplar är beställningsvara.

Alldeles oaktat hur det står till med jämställdheten är det alltid roligt att göra lite oväntade julkort tycker jag. Och listan med sångtexter öppnar verkligen upp inspirationen för att bygga små scener, vilket jag ju gillar.

December månad har vi i Pysslotekets Designteam döpt om till diecember och sätter allt ljus på dies till min stora glädje.

Jag minns fortfarande första gången jag använde stansmaskinen och lite känslan av magi man tog ut en vackert formad pappersbit efter att ha vevat ”sandwichen” genom valsen. 😯🥰

Idag tänkte jag ge tre tips att testa i din die-cutting.

Det första tipset är att använda s.k backdrop-dies dvs dies för bakgrunden även på papper som redan är mönstrat. Tänk såklart på att mönsterna inte konkurrerar med varandra utan kompletterar varandra. Testa gärna att die-cutta dina egengjorda bakgrunder. Det har jag gjort här. Jag har kombinerat Altenews dubbelstencil Polka Dot Buds med Lawn Fawns ursnygga – Stitched Snowflake Backdrop.

Så här till jul skulle även Lawn Fawn – Sparkle Backdrop passa väldigt fint. Den ligger i alla fall på min önskelista.

Inramningen görs av Lawn Fawn – Snowflake Border och Lawn Fawn – Stitched Hillside Borders. Båda otroligt användbara dies! Dekorerat har jag gjort med några av Lawn Fawn – Mini Snowflakes.

Det andra tipset är att köpa dig lite glitterpapper från Tonic Studios och använda till din die-cutting. Det blir så snyggt! Och just dessa är i riktigt bra kvalitet, lätta att skära ut och släpper inget glitter. Visst blir det läckert med Nebula Purple till texten? Texten Merry kommer från Altenews Holiday Script Words. Den kan du mejla anna@pyssloteket.se och beställa. Ordet Be är utskuret i Lawn Fawns alfabet – Henry’s ABC’s. Ett av mina mest använda alfabet i år! Så nöjd med det köpet!!

Det tredje och sista tipset är att skära ut texten i två olika papper och sätta det ena lite grann som en skugga bakom den andra. Jag har använt samma blå-gröna nyans, Dark Seas, på cardstock som på snöflingor och kullar.

Hoppas ni inspireras lika mycket som jag av vår julutmaning och får sprätt på julkorten. Visa oss gärna i Pysslotekets Facebookgrupp eller genom att tagga #pyssloteket på Instagram.

Håll dessutom koll på erbjudandet som kommer i morgondagens blogg!

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar