Julinspiration med tomtar och granar

Så ge mig trettio grader kallt, tomtar överallt och en skog av gröna granar

Ni har väl sett Pysslotekets julutmaning med 24 olika jullåtar att inspireras av? Adolphson & Falks svenska klassiker till jullåt inspirerade mig till att göra en hög med julkort till dagens inlägg. Det blev många tomtar och en hel del granar. Tyvärr är både granstencilen och tomtarna slut i butiken, men det finns säkert fler som liksom jag har massor med stämplar/stenciler med tomtar och granar i sina gömmor? Använd dem! Saknas det granar och tomtar kommer här några härliga jultips från mig:

Altenew – Pine Cone
Colorado Craft – Big & Bold – Pine branch & Pine cone
Lawn Fawn – Home for the Holidays
Tim Holtz – Idea-Ology – Ephemera Christmas
Tim Holtz – Idea-Ology – Christmas Botanicals


Det här kortet är gjort på en stor kortbas från Anita’s – kortet mäter 14,8 gånger 21 cm och passar perfekt när du vill göra ett STORT kort till jul eller en födelsedag. Bakgrunden är gjort på Neenah cardstock med Altenews stencil Pine Forest och Distress Oxides. Snö”skuggorna” målade jag dit med Distress reinker Weathered Wood. Tomtarna är stämplade med Mementodyna, färglagda med markers och utklippta med min favoritsax Cutter Bee. Jag ÄLSKAR texten från hÄnglar & Wings stämpelset Snorkigt Juletid.


Ett enkelt kort gjort med Altenews Pine Forest, Distress Oxides och guldstänk. Jag har akvarellfärger i guld som jag blöter upp och stänker med, men du kan lika gärna ta lite spray, akrylfärg eller kanske Lunar Paste – bara du tillsätter tillräckligt mycket vatten så att du kan stänka med färgen. Prova dig fram!De sista tre korten blev väldigt clean & simple. Stämplade tomtar och svampar, en del utklippta och en del direkt på pappret. Med lite höjdskillnader kan ett enkelt kort få lite extra liv. Speciellt om jag har många julkort att göra så är det smidigt att göra enkla kort – annars är det svårt att hinna med om man inte börjar med sina julkort lite tidigare på året. Men det gör inte jag – jag gillar utmaningar. 😉
Materiallista:
Aall and Create – Gnomes #347 (tyvärr slut i lager i skrivande stund)
Kortbaser från Anita’s
Altenew stencil – Pine Forest simple colouring (3 in 1) (tyvärr slut i lager i skrivande stund)
hÄnglar & Wings – Snorkigt juletid
hÄnglar & Wings – olika stämpelset med julhälsningar
Distress Oxides
Svart cardstock
Neenah cardstock (110lb)
Uni-ball Fineliner-penna
SIgno vit gelpenna
Distress reinkers
Markers/alkoholbaserade pennor
Guldfärg att stänka med – se olika guldiga produkter här

Tack för titten och pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Har en och annan livesändning och är förtjust i kluriga utmaningar.

Lämna ett svar