STHLM-album

Förra våren besökte jag Stockholm och strålade samman med Anna och de flesta från designteamet på Pyssloteket. Den resan ville jag såklart föreviga med ett litet album. Häng med!

Storleken på albumet har jag bestämt utifrån kortbaser, Jag valde kortbaser med måtten 14,8x21cm. Kortbaserna skar jag sedan av på mitten för att sedan använda dem som insidor i albumet. Jag skar till chipboard i lite större mått än insidorna och limmade sedan fast vit cardstock på chipboardbitarna. Jag gjorde tre hål i vardera cardstockbit och likaså på kortbas-insidorna. För att sedan fästa ihop allt till slut så har jag valt binding rings så jag i framtiden kan sätta in fler sidor om och när jag återvänder nästa gång för att träffa teamet!

Jag klär sedan chipboardbitarna med mönsterpapper från American crafts och Dina Wakley tissuepaper. Hjärtanen är baksidan på det mörkblå papperet, som jag klippt ut. Med en palettkniv drar jag sedan ut heavy gesso på både fram och baksida på blivande albumet.

När gesson torkat börjar jag dekorera. Det rosa papperet kommer även det från American Crafts. Några remsor av Lawn Fawns: Metallic cardstock, på plats detta används även till bokstäverna som stansats ut från Memory box die: Wooden alpha. Sätter foton på plats och limmar sedan fast en bit garn och fäster hjärtanen på.

 

Ha det gott!

// Jenny – vitatulpanencreates

Inläggsförfattare: Jenny

Älskar pyssel och handarbete i de flesta former, finns det nåt bättre än att få skapa med händerna?! Tror inte det! Har scrappat sedan 2008 och tekniker och produkter har växlat genom åren. Växlar klet och kladdig mixed media med papper och sax, välkommen att följa min resa här på Pyssloteket!

Lämna ett svar