Fyra-i-ett

Tjolahopp! Idag tänkte jag bjuda på en teknik som swishade förbi i mitt instagramflöde. Jag kommer ihåg tekniken men inte vem som lagt ut reelen så jag kan inte ge rätt människa cred. Men det är inte mitt påfund i alla fall!

I den här varianten så använder jag en av mina mastodontstämplar från Altenew, stämplar & embossar två gånger men får ut fyra kort av det. Setet jag använder heter ”Gracious peonies”, kommer som sagt från Altenew och är tyvärr en beställningsvara. Genomgående för alla kort är att jag färglagt med mina distress reinkers, och gjort en matta av guldfolierat cardstock från Altenew i färgen ”Brushed gold”.

Jag började med att skära ner en bit akvarellpapper till fyra paneler som vardera mätte 3,25 * 4,25 inches. Jag tejpade ihop dem igen till ett stycke för att enklare kunna hantera dem.

De udda måtten på panelerna var för att jag skulle rymma alla fyra i min MISTI original. Har man ett större eller mindre stämplingsverktyg så får man anpassa sina paneler därefter. Blomman jag valde var nästan i största laget. Lite mer lagom hade kanske varit ”Ambridge rose” eller ”Vintage garden”.

Placera stämpeln över ”korsningen” så att alla fyra delar får en bit av motivet. Stämpla och embossa (eller använd lämpligt ink för den färgläggning och det papper du använder).

Vänd sen alla bitar så att motsatta hörnet hamnar mot mitten och tejpa ihop dem igen. Hade jag tänkt till skulle jag experimenterat med placeringen, nu blev det en panel som fick så yttepyttelitet motiv i båda hörnen.

Panelen med lite mönster fick också ett par embossade texter från setet.

Sen är det bara sätta igång att färglägga! Till det något tomma kortet hittade jag en överbliven fjäril från Pinkfresh Studio. Den gjorde jag till det HÄR inlägget så det var ren tur att färgerna matchade! Men den som spar hen har! ”Spiced marmalade” fick bli huvudfärgen tillsammans med ”Rustic wilderness” och ”Fossilized amber”.

Kort nummer två fick blommor i ”Abandoned coral”, blad i ”Rustic wilderness” och bakgrund i ”Prize ribbon”, de två återkommer på resterande kort också. Dien är Altenews ”Fancy hello die”.

Kort tre blev illrosa med ”Picked raspberry” och fick ett stoooort hello från Picket fence studios (osäker om Anna kan ta hem, men den har artikelnumer SDCS-118)

Fjärde och sista kortet blev i ”Saltwater taffy” med ännu en Altenew die, ”Fancy hugs”.

Hoppas du blev sugen på att testa den här tekniken. Om du gör nåt och lägger upp på instagram, tagga oss gärna – vi är så nyfikna på vad ni gör!

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Lämna ett svar