Mycket Magicals blir det…..

Hoppas du inte hunnit dricka upp ditt morgonkaffe! Om så är fallet, greppa en påtår för det kommer behövas till det här ganska långa inlägget.

Om ni följer mig på Instagram (@babsanpysslar) så kanske ni såg den här bilden swisha förbi i mitt flöde förra söndagen:

Det är min nya favoritprodukt Magicals från Linyd’s stamp gang. Det är ett pigmentpulver som är ganska snarlikt Nuvo Shimmer powder men som kommer i två varianter: flat, som inte har nåt skimmer i sig, och shimmer magicals som ju då, som ni fattar, skimrar desto mer. Min lekmannamässiga iakttagelse om skillnaden mellan de två är att Nuvos skimmer hamnar liksom ovanpå ytan medan Magicals verkar absorberas in i pappret på ett annat sätt. Men jag kan ha fel. Sen tycker jag personligen bättre om färgskalorna i Magicals men det är ju helt en fråga om tycke och smak. Pulvret kommer i små burkar och man får fiska upp några korn med till exempel en torr pensel, åter igen en positiv egenskap – jag upplever har bättre kontroll än med Nuvos. Med det sagt, behöver man båda? Nej, kanske inte, men man kan om man vill använda båda ihop och det funkar jättebra. Precis som Nuvos pulver så kan man använda det direct to paper som det är, späda några korn med lite vatten och färglägga med, eller röra ner i paste för att få ett färgat medium. Jag troooor också att man kan blanda med vatten i en liten minimister och få färgad spray men det har jag inte hunnit testa ännu.

Färgen på locket är ganska verklighetstrogen men jag har ändå gjort små swatchar som jag stansat ut med en punch och fäst i botten av burken med en glue dot och det är den färgen ni ser i bilden ovan.

Så till vad jag då gjorde i söndags. Jag skar ner akvarellpapper och ”målade” med ett lager vatten, detta för att de små dammkornen inte skulle yra runt utan ha nåt att fästa i. Därefter duttade jag på korn av flera olika Magicals i likartade nyanser (plus lite shimmer powder här och där) och använde sen en sprayflaska med vatten för att få färgerna att röra sig/flyta ut ordentligt. I slutänden fick jag ihop tio olikfärgade cardstock.

I min låda för nytt och oanvänt stod ett die set från Sizzix/Tim Holtz, Flowers mini brushstroke, Det är slut i butiken men maila Anna@pyssloteket eller gå in och bevaka produkten så får du ett meddelande när den finns i lager igen. Sen ägnade jag hela min söndageftermiddag åt att stansa ut och montera ihop en hel skrälldus blommor och blad medan jag lyssnade på ljudbok. Till sånt här småpill tycker jag min Sidekick är oslagbar! När jag satte igång var hela plastbyttan full av blommer, det här fotot är taget en bra bit in i skapandet.

Jag gick igenom mina gömmor och letade fram ett gäng bakgrundsdies och skapade sen hela sex kort med mina blommor och det finns fortfarande några kvar i burken.

Till det första kortet valde jag ett bakgrundspapper från Craft consortium som passade så himla fint till mina blommor färgmässigt. Dien kommer från Sizzix och heter ”Leafy twigs”, artikelnummer 665436 om du vill att Anna ska ta hem den. Pappret jag stansade dien i är ”Water sprite” från Tonic. Du har väl inte missat alla deras fantastiska mirror och glitter cardstocks?!

Hur väl det än passade ihop så blev det lite rörigt så jag valde fortsättningsvis att använda vit cardstock, Neenah solar white i den tjockare varianten. På tre av dem inkblendade jag lite grann bakom blommorna för att ge dem lite lyft. Eftersom jag rotade i mina gömmor så är finns inte dessa bakgrundsdies i butiken men den första är ”Honeycom quilt top die” från Concord & 9th, den andra är ”Stitched windy backdrop” från Lawn fawn och den tredje….. kan vara från Li’l inkers design, ett företag som dessvärre gått ur tiden. Men det finns ju massor av andra fina varianter. Eller varför inte använda en embossingfolder?

Det här kortet kompletterade jag med en fjäril från PInkfresh studios i hot foil, ”Small butterflies”.

Därefter tog jag en die från Mama Elephant, ”Circular grid”, och gjorde först av allt en stencil av acetat för att på så sätt kunna inkblenda varje liten cirkel separat. Den vita panelen monterade jag sen ovanpå, med foam strips, och använde en text från ett av mina favoritset, ”Perfect sentiments”, från Pinkfresh studio.

Sist ut så maskade jag av en ruta med hjälp av tape och inkblendade först de motsatta hörnen direkt på pappret. Därefter gick jag över med samma färg över Tim Holtzstencilen ”Dot fade

Meeeeeeeeeen vi är inte klara här! Igår embossade jag hela stämpeln ”Small butterflies” med vitt embossingpulver på akvarellpapper och färgade in i regnbågsskala.

När det torkat stansade jag ut dem och gjorde ett slimlinekort med nästan alla fjärilarna, jag valde bort två som blivit för grötiga. Bakgrunden här är ”Leafy Background slimline”, en cottage cutz från Scrapping cottage (CCB-094 om du vill att Anna ska ta hem den).

Så. Det var allt för den här gången. Vill du se ett annat sätt att använda just Magicals på så tipsar jag om Kattis inlägg från i onsdags. Det hittar du HÄR.

Jag förstår att det kan vara frustrerande om vi i designeamet använder produkter som är slut i lager eller som vi vaskat fram ur våra gömmor. Tyvärr så är det lite svårt att skapa med enbart grejer som finns i lager eftersom ni har en tendens att hinna shoppa upp det som finns, åtminstone om man skriver sina inlägg med lite framförhållning. Och det där med egna gömmor… det händer ju faktiskt att även vi handlar på andra ställen än Pyssloteket även om Anna tycker att vi är otrogna 😉 Men vår förhoppning är att ni ser våra inlägg som inspiration mer än en shoppinglista att checka av. Jag är ganska säker på att de flesta av er redan har liknande produkter i era lådor.

Dagens två tips: Igår, fredag, drog Karin och Stephani igång en utmaning för att uppmärksamma Internationella kvinnodagen. Du hittar mer info HÄR. Sen är det också dags för kurs snart. Det är Karin som vill göra vår- och påskkort med er den 25 mars, passar både nya och gamla pysslingar. Läs mer och boka din plats HÄR.

 

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

1 reaktion på ”Mycket Magicals blir det…..

    Fyra-i-ett – Pyssloteket

    (18 mars, 2023 kl. 08:15)

    […] tomma kortet hittade jag en överbliven fjäril från Pinkfresh Studio. Den gjorde jag till det HÄR inlägget så det var ren tur att färgerna matchade! Men den som spar hen har! ”Spiced […]

Lämna ett svar