Scener med Dee #2

Ni minns de här girlsen va? Mina favvisar från Aall and Create: Dee

Idag blir det scener med olika sätt att göra ”tapeter” utan tapeter så att säga… Jag brukar börja med att lägga ut figurer och rekvisita över uppslaget för att få en hum om var jag ska låta tapet och golv vara sen kör jag.

Först ut tapeter med stenciler..

Jag använder vattenfasta stämpeldynor för att kunna jobba med blöta medier ovanpå. På den högra sidan inkblendade jag bara med samma stämpeldyna ovanpå men på motsatta sidan använde jag vattenfärg för att skapa djup och liv i bilden. Ni kommer även se det på uppslaget senare i det här inlägget.

 

Barista Dee, Miss Dee (utan handväskan) och Boozer Dee

All rekvisita och Dee samt golvet är färgsatt med vattenfärger. Stencilerna är gamla som gatan och i Finnabairs design. Jag är helt säker på att ni hittar stenciler som passar till ändamålet i webshoppen eller i era egna gömmor!

På nästa uppslag har jag använt bakgrundsstämplar att göra tapeter av även dessa kommer från mina gömmor. Den vänstra är från MFT och heter Lined by hand och är en favvo. Den är välanvänd härhemma och det är mycket möjligt att Anna kan få tag på den om du blir lockad!  Maila och kolla!

Det finns faktiskt ett par bakgrundstämplar inne i webbshoppen som passar utmärkt till tapetändamål…tycker jag, Four Corners Background  och Diagonal Stripes Background på rea dessutom, hint hint!

Chocolatier Miss Dee  och Housework Dee

Det är inte helt lätt att få till stämplingen i den lilla 6×6 artjournalen från Dina Wakley. 🙂 Dels går den ju inte in i nån MISTI och dels är akvarellpappret härligt tjockt så man skulle verkligen behöva stämpla fler gånger för att få till ett bra tryck men se det går ju inte så man får leva med det som blir…

Jag har som sagt skuggat och skapat lite mer liv i bakgrunden samt färglagt allt annat med vattenfärger förutom Miss Dee i mitten, första bilderna som fått klänning av mönsterpapper.

Jag har använd diverse rekvisita från nedan stämpelset:

Om du blir sugen på att förbeställa stämpelseten med rekvisita från bilden ovan så kommer även de från Aall and Create och heter:

#409 Home

#410 Nana’s Kitchen

#461 Have a Seat

#476 Happy Hour

#652 Caravan

De brukar landa rätt snabbt i butiken när Anna beställt. Alla Dee-stämplar hittar du här. Du har väl inte missat de nya som kommit??!? Kolla under nyheter i webshoppen!

Det kommer fler scener från mig var så säker!

 

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar