Konsten att följa ett recept

Jag är urusel på att följa recept både när jag lagar mat och när jag pysslar…  Inspirationen kan dra iväg med mig och jag höftar gärna lite…

Kanhända läser jag fort och fel också, kanske, eventuellt… 🙂

Dagens kort var nog tredje försöket att göra DT-Pyzzlots utmaning i vårens CC som nyss avslutades, de andra gångerna lyckades jag fara iväg och göra saker man absolut inte skulle ha med enligt receptet haha.

Jag började med att färga in Distress Kraft Heavystock med grön akvarellfärg, körde den sedan i 3D embossingfoldern Hosta från Altenew och vips fick jag där in två av ingredienserna i receptet, nämligen kraft och grönt. Sedan skulle man använda en stencil så då invigde jag min nya och hittills oanvända läckra stencil Confetti Circle från WOW och applicerade Lunar Paste Goldrush.  genom den. Det blev så läckert som fokus i kompositionen tycker jag

Resterande ingredienser tråd, diecut och stänk var ganska enkla att få till, svart sytråd under en paperdoll från Tim Holtz och till sist stänkte jag lite svart utspädd akrylfärg över det hela. Meningen som jag tror kommer från Tim Holtz Small Talk Snarky passade perfekt till diecuten, tyckte jag.

Allt jag använt i det här receptet finns kanske inte i lager i butiken precis just nu. Mitt tips till dig då blir att improvisera! Vad har du i dina gömmor eller kan du kanske hitta nåt liknande i webbshoppen?!?

Det var allt från mig den här veckan. Hur bra är du på att följa recept?!? Håller du dig till det eller drar inspirationen iväg dig?

 

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar