Påhittiga möss på äventyr

Alltså ni vet ju kanske att Lawn Fawn har släppt en hög med stämpelset med söta små möss som har lite allt möjligt för sig. Jag tror att det började med skridskoåkning men det kanske var setet med maskrosorna som kom först. Hur som helst trodde jag nog aldrig då att jag skulle fastna så för dessa små filurer. Idag bjuder jag på fem alster där jag använt alla möjliga set från Lawn Fawn men temat är att mössen gör någon aktivitet. Här kan man verkligen blanda och kombinera fritt mellan seten för att bygga små scener.

Först ut har jag en Platform pop-up med inspiration från Askungen fast inte alls så som jag tänkte mig men jag fick å andra sidan använda väldigt många set. Jag är kort och gott ganska nöjd, kanske mest över att jag minns vilka set jag valde 😉

Det rutiga pappret kommer från en äldre kollektion som heter Perfectly plaid spring, till rosetten använde jag rosa cardstock. För att få till “väggen” bakom använde jag Platform pop-up add-on.

De små rosetterna högst upp finns i setet Baaah humbug, den blå fågeln kommer från Big scripty words och mössen är från A creature was stirring, Berry special, Merry mice, Sew very mice och Super star. Sytillbehör och text kommer från Sew very mice samt Sewn with love.

Förutom att sy så gillar mössen även att baka och hänga i köket så det blev ett kort när de förbereder ett födelsedagskalas där det serveras muffins. Mössen kommer från setet A creature was stirring och Berry special. De flesta ingredienserna kommer från Baked with love och ett par från So smooth samt Berry special

Spisen ingår i setet Sprinkled with joy och till det har jag även använt tillhörande Add-on för att få en ugnslucka som kan öppnas.

Texten är från Hänglar wings Mer grattis som stämplats på en banner ur setet Fancy wavy banners.

Detta kort blev till som en utmaning att använda die-setet Art supplies och vad passar väl bättre än ett par pyssliga möss? Dessa två hittade jag i Berry special (jag älskar att en har hängselbyxor!) och Merry mice, även pallen finns i det senare setet. Texten kommer från Magic messages och bakgrundspappret är ett äldre från MFT om jag minns rätt. På färgen har jag glossy accents för att få den att se mer flytande ut.

På detta kort finns mestadels motiv från Bubbles of joy (som kanske faktiskt var det första setet med mössen när jag tänker efter? Det kom ganska tidigt i alla fall) men också Scripty bubble sentiments. Bakgrunden är gjord med Bubbles background stencil och ett par Distress Oxide i olika blå och lila färger (om jag får gissa var det Wilted violet, Blueprint sketch och Mermaid lagoon). Texterna är stämplade på två Simple wavy banners.Den bubbliga kanten längst ner har jag skurit ut med Avery elles Pierced cloud men det finns liknande alternativ som tex Lawn Fawns Puffy cloud borders.

Sist ut har vi möss som plockat jordgubbar och ska baka. För att åstadkomma detta har jag använt motiv från Berry special, Baked with love och ett par från So smooth. Pallen kommer återigen från Merry mice och ramen heter Peekaboo backdrop. Själva bakgrunden är inkblendad och maskad samt dekorerad med små paljettstjärnor som jag hittade i mina gömmor.

 

Phew, vilka äventyr de hittar på! Nu kanske det dröjer ett tag innan nästa, men man vet ju aldrig 🙂

Inläggsförfattare: Therese

En mångpysslare som snöat in på papperspyssel, främst kort men ibland även LO eller ATC. Kan inte leva utan sin Big Shot och älskar allt som glittrar. En stil som varierar från lite för mycket till CAS men nästan alltid färgglatt! Favoritmärken: Lawn Fawn, MFT och Hero Arts.

Lämna ett svar